Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

A remény forintjai Mónikának motorosoktól

Tényő - Ajándékot, pénzt vittek a napokban Fekete Mónikának a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai. Komoly adományukkal az üvegcsontú kislány őssejtbeültetését segítik.

Gömbiék ismét jót tettek. A Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai – Kokas Tibor (Kukori) és Gömböcz István (Gömbi) vezetésével – a napokban Tényőn jártak. A helybeli motoros barátjukkal – ˝civilben˝ a község alpolgármestere – egyeztetve ajándékot és pénzt vittek a 12 éves Mónikának, akiért korábban ˝jótékony˝ kupakgyűjtéssel összefogtak a tényőiek is.

Miként arról korábban már írtunk, a 12 éves, üvegcsontjai miatt mozgásában korlátozott kislány őssejtbeültetésre készül. A kölni műtét 4 millió forintba kerül, így minden, a mostanihoz hasonló komoly adomány – a motorosok kérésére az összeg nem nyilvános –, amely a költségekhez hozzájárul, a gyógyulás reményét jelenti a génhiba okozta ritka betegséggel született Mónika számára.

Fekete Mónika kölni műtétje 4 millió forintba kerül, aki a költségekhez hozzájárul, a gyógyulás reményét erősíti.
Fekete Mónika kölni műtétje 4 millió forintba kerül, aki a költségekhez hozzájárul, a gyógyulás reményét erősíti.

A felszínes szemlélő számára esetleg hóbortosnak, vad külsejűnek ítélt, kemény lóerők fölött uralkodó, meglett férfiak bizony szinte könnyekig elérzékenyültek, mikor körbeállták a törékeny kislányt, akit édesanyja tolt el babakocsiban a polgármesteri hivatalba, ahol Gömbiék az ajándékukat átadták. Mónika, hogy ne felejtse a napot, ˝kamatként˝ még egy ˝mocis˝-nak öltözött, napszemüveges plüsskabalát is kapott. Mellé biztató szavakat, amiket a kislány kedves mosolyával köszönt meg.

A meglett férfiak szinte könnyekig elérzékenyültek, mikor körbeállták a törékeny kislányt. Fotó: Bertleff András
A meglett férfiak szinte könnyekig elérzékenyültek, mikor körbeállták a törékeny kislányt. Fotó: Bertleff András

Gömbi érdeklődésünkre elmondta: tavaly azért alakultak át közhasznú egyesületté, hogy még hatékonyabban jótékonykodhassanak. Legutóbb például a mosonmagyaróvári társaikkal összefogva szerveztek gyűjtést a zebrán elgázolt Sóti Antónia családjának. A három gyermek ajándékai mellett több százezer forintot adtak az édesapának. Júniusban egy hasonló akciójukkal a csontvelő-elégtelenségben szenvedő ravazdi kislánynak, Laposa Alexandrának vittek nagyobb összeget, hogy abból a család a kislány gyógyulásához szükséges eszközöket, vitaminokat és táplálékkiegészítőt megvásárolja.


Még egy számla

Fekete Mónika édesanyja praktikus okokból még egy számlát nyitott a helyi takarékszövetkezetnél. Aki segíteni szeretne és tud, az az asszony – Kiss Piroska – nevén lévő 59200044-15088800-ás számú számlára küldhet pénzt.

Olvasóink írták

 • 5. dudubaba 2009. július 27. 13:46
  „Kedves tényői és győri motorosok!
  Minden tiszteletem a tiétek hogy segítettetek Mónikának!Jó lenne,ha a többi felkeresett cég és magánember is így tenne mint ti!Rengeteg levél ment már el de sajnos egyenlőre nem jött válasz!
  Szeretném megköszönni az ország minden részében azoknak az önzetlen embereknek a segítségét akik eddig elküldték és a mai napig is gyűjtik Mónikának a kupakokat illetve akik pénzadományt küldtek neki!
  Bízom benne,hogy októberre összegyűlik a pénz és ez a tüneményes kislány eljut Kölnbe a műtétre!”
 • 4. gergo008 2009. július 27. 12:57
  „Ienkor szídják a motorosokat! IInkor persze nem szídja őket senki persze amikor baleset van egyből a motoros a hibás mindenki őket híbáztatja és általánosítják őket! És most látni hogy nemis mindegyok ojan rosz, hiszen kisgyerekek életét mentik meg meg segítenek ahol csak tudnak! Az ősszes tiszteletem az övüké!”
 • 3. Pedró 2009. július 27. 12:26
  „Csak így tovább fiúk!
  Minden elismerésem a Tiétek!
  És természetesen az adóm 1%-a is.”
 • 2. Truder 2009. július 27. 12:02
  „1. hozzászólás Hitetlen 2009.07.27. 11:32
  Maximálisan egyet tudok veled érteni!!”
 • 1. Hitetlen 2009. július 27. 11:32
  „Jó lenne ha egyre több ember lelkiismerete meg szólalna és a motorosnak mivel közhasznúak felajánlanák az adójuk 1%-át, hogy még több emberen tudjanak segíteni mert segítenek az biztos csak meg kell nézni a honlapjukat, és látni ott minden eddigi cselekedetüket.: www.gyorimotorosok.hu Az a sok negatív ember aki tücsköt-békát össze hord róluk és minden motorost egy kalapba teszi, elgondolkodott már azon ,,Ő" bizony mit tett le az élet kemény asztalára amire büszke és más is büszke!! Tudni kell ezekről a bőrszerkós motorosokról mind egytől-egyig vállalkozó és a kevés maradék szabadidejét áldozza azért, hogy másoknak egy kicsit jobb legyen, egy kis remény újra ott lebegjen a hátrányos eleset csonka család előtt, hogy van még remény talán most sikerül, talán, mert a remény hall meg utoljára. Sok-sok kis gyermeknek segítettek Kijev-be Kínába eljutni a ,,csoda" orvosokhoz. És remélem a mostani akciójuk is sikeres lesz Tényőn. Hiány pótlásnak leírom mert tudom beszélgettek mellettem egyik benzinkúton nem csak ők jótékonykodtak akkor a pontos leírásnak így kellett volna lenni: A Győr és környéke motorosok baráti köre és a TÉNYŐI motorosok ajándékot és pénzt vittek. Tisztelet újságíró úr ez lett volna a helyes leírás mert a Tényői motorosok is vittek pénzt is.
  A sok negatív embernek NE ÍTÉLJ,HOGY NE ÍTÉLTESS.
  Hajrá Győr és környéke motorosok baráti köre, hajrá Tényői motorosok hajrá,hajrá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa két keréken - Győrben jártak a jótékony bringások

Győr - Szombat délután hatra futottak be a Városháza elé azok az észak-amerikai biciklisek, akik… Tovább olvasom