Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A rehabilitációval mindenki jól járhat

Győr - A segítő szakmák képviselői: szociális munkások, szociálpolitikusok, mentálhigiénikusok tanácskoztak a minap a győri városháza dísztermében, ahol hatodik alkalommal szervezték meg a Regionális Mentálhigiénés Konferenciát. A műhelymunka fő témáját ezúttal a rehabilitáció jelentette.
Sütő Csaba levezető elnök, a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője elmondta: a tanácskozás praktikus igénye, hogy évről évre olyan témát dolgozzanak fel, amely mankót jelenthet a szakembereknek, s együttesen segítheti a problémák megoldását, a gyakorlati tapasztalatok összegzését. A szervező Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, valamint a Segítőház Alapítvány munkatársai ezúttal a rehabilitáció, azaz a társadalomba való visszailleszkedés kérdését vették nagyító alá.

A résztvevőket Borkai Zsolt polgármester köszöntötte, Páternoszter Piroska, a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályának vezetője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanácskozás ugyan csak egy a konferenciák sorában, de a jelenlegi helyzetben a segítő szakma prominens képviselőinek is nagy szüksége lehet a „jó cölöpökre". Minden előadó és panelbeszélgetés ezt erősítette.

Szó volt a civil szervezetek szerepéről a szenvedélybetegek rehabilitációjában, és a résztvevők többek között megismerhették a Nyugat-dunántúli Regionális Szociális Módszertani Központ munkáját is.

Bereczki Sándor, az Alkohol-, Drog- és Rehabilitációs Központ igazgatója, egyben az Emberbarát Alapítvány elnöke a civil szervezeteknek a szenvedélybetegek rehabilitációjában betöltött szerepéről beszélt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új nyelv mellé labort nyithattak

Töltéstava - Nyelvi laborral bővült a Fiáth János Általános Művelődési Központ. Idén szeptembertől a… Tovább olvasom