Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A régióban jól cseng: Krúdy

Győr - Szinte még gyerekkorú a győri Krúdy-iskola, mégis könyvet lehet teleírni a múltjával. A huszadik évfordulóját ünneplő intézménybe alapítása után, 1988-ban 450 diák járt, ma 1370.
Tartalmas ünnepséggel, köszöntőkkel, fotókiállítással, kötetlen beszélgetéssel és más programokkal ünnepelte pénteken az intézmény fennállásának huszadik évfordulóját a győri Krúdy Gyula-középiskola. Az elmúlt húsz évről többen is megemlékeztek, köztük az alpolgármester, Ottófi Rudolf. Kifejtette: nyolcvannyolcban senki nem tudott semmi biztosat, de volt valami változást ígérő a levegőben, s pont ebben a bizonytalan időszakban alakult a Krúdy, akkor még Reider Ferenc-középiskola. „Először észrevétlenül, később látványosan kezdett emelkedni az iskola népszerűsége, s ma már ott tartunk, hogy a régióban jól cseng a Krúdy név, a diákoknak rangot jelent idejárni" – mondta Ottófi Rudolf a most 40 osztállyal működő iskola ünnepségén. Az alpolgármester kiemelte azt is, a Krúdy életképességét gondosan felépített nemzetközi és hazai kapcsolatainak is köszönheti.

Az alapításra emlékezve: Ma már több mint 1300 diákot és 100 pedagógust számlál a „több lábon álló
Az alapításra emlékezve: Ma már több mint 1300 diákot és 100 pedagógust számlál a „több lábon álló

Nagy Attila, az iskola igazgatója a Kisalföldnek elmondta: a dolgozók munkájának köszönhetően rövid idő alatt sikerült bebizonyítani, hogy a város három legjobb gimnáziuma között a helye az iskolának. Az egyik fő mércéje ennek a továbbtanulási arány: a gimnáziumi diákok 80–90 százaléka felvételezik sikerrel valamelyik felsőoktatási intézménybe. A jövőt illetően az igazgató hangsúlyozta: eddig és ezután is kiemelt figyelemmel kísérték a munkaerőpiac változását, e szerint indítják az érettségire épülő utolsó technikusi osztályt, ezután pedig a vendéglős szakmai végzettséget lehet megszerezni. A vendéglátás-, várás a jövőben is az intézmény profilja marad, ám ez az igényeknek, elvárásoknak megfelelő nyitottsággal bővülhet – tudatta az igazgató.


Az ünnepség főszónokai között kapott szót Baksa Kálmán is, aki az alapítástól kezdve tizenöt évig vezette a szakközépiskolát. Visszaemlékezett arra is, hogy 1988-ban 23 pedagógus és 450 diák töltötte meg a mai Marcalvárosban épült, modern objektumot. Most több mint 1300 diákot és 100 pedagógust számlál a „több lábon álló" intézmény. Az iskola népszerűsége azonnal ívelni kezdett felfelé, a két tannyelvű szakra 1000 diák jelentkezett az egész Dunántúlról, míg a 2 tanítási nyelvű, idegenforgalmi képzésnél előfordult, hogy 1071-en felvételiztek 35 helyre.

Az ünnepségen a diákok adtak műsort, Ottófi Rudolf pedig átnyújtotta Nagy Attila igazgatónak az oktatási miniszter elismerő oklevelét. A jubiláló iskola történetéről évkönyvet jelentettek meg.

Olvasóink írták

  • 2. ttt111 2008. november 23. 08:23
    „angol, német és van olasz is”
  • 1. elemér 2008. november 22. 21:07
    „Na és milyen 2 nyelvet tanitanak ott ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A távfűtés még mindig Győrött a legolcsóbb

Győr - A távhődíj országos mértéken felüli emelése valótlan állítás, politikai csúsztatás, amely a… Tovább olvasom