Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A régió legnagyobb vására

Egy helyen három kiállítás: az Élettér, az Agroraab és a Med-Ex egészségügyi szakkiállítások.

Elektronikus kereskedelem ide vagy oda, nem egyhamar megy ki a divatból, s ma is a legfontosabb, amikor a kereskedővel, gyártóval személyesen találkozhat a vevő, a szolgáltatóval az ügyfél. Ez adja a vásárok létjogosultságát, köztük a régióban a legnagyobbnak, a Győri Általános Vásárnak is, mely csütörtökön nyílt meg.

Sorrendben a tizenhetedik, ebből Révfaluban, a Széchenyi-egyetem területén, az egyetemi csarnokban, s két ideiglenes sátorban szabad területen, kilencezer négyzetméteren csütörtök délben ünnepélyesen megnyílt a Győri Általános Vásár. Joggal lehet jelzője a seregszemlének, hogy nemzetközi, ugyanis az eddigi legtöbb külföldi résztvevője van a vásárnak: szlovák, szlovén, olasz és német cégek is képviseltetik magukat.

A megnyitó közönségét a vásárnak helyet adó Széchenyi-egyetem rektorhelyettese, Kardos Károly köszöntötte, majd Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke szólt a megjelentekhez. A Győri Általános Vásár túlnőtt a megyeszékhelyen, megyei és régiós vásár, hangsúlyozta és gratulált a szervezőknek. Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is szót kért, éppen évtizede a megyei kamara is részt vesz a vásár rendezésében, kihasználja az alkalmat, hogy a vásárhoz kapcsolódóan a kamarai életet pezsdítő rendezvényeket tartson, s azokkal segítse a kamarába tömörült cégeket. A kis- és középvállalkozásokat külön, és oly módon, hogy támogatja a vásáron való részvételüket.

A Győri Vásár idei fő vendége Szlovénia, az elnök élt a lehetőséggel, hogy meghívja a vendégeket mindjárt a nyitás napjának délutánjára, hogy Szlovénia gazdasági sikereiről hallhassanak szlovén vendégektől. A kiállítást Borkai Zsolt, Győr polgármestere nyitotta meg. A kiállítóknak sikeres üzleteket, az odalátogatóknak pedig élményeket, jó vásárlást kívánt.

A megnyitó aktusát használták ki s a nagyszámú érdeklődő előtt írták alá a felek Győr városa és a megyei kamara együttműködését. Úgy helyes, hogy megújították azt, hiszen régi keletű a város és a kamara együttdolgozása. A megállapodást Borkai Zsolt és Mihalicz Antal látta el kézjegyével.

A megnyitót követően adták át a vásár díjait idén is nyolc kategóriában. A kisvállalkozók díját a Presztízs-díjas Primag Kft. érdemelte ki a megyei jogú várostól. Az építőipar díját, melyet a megyei önkormányzat ajánlott fel, a Trio-Contakt Kft. kapta. A kamara szolgáltatási díját az Ipartechnika Menedzser Kft., a győri ipartestület által felajánlott kézművesdíjat a kerámiakészítő Páncsél Orsolya. Díjat ajánlott fel idén is a megyei agrárkamara, melyet a Tebike Bt. kapott meg, az egészség különdíját a győri sportigazgatóság ajánlotta fel és az ABPM Art Kft. érdemelte ki. Ajánlott fel különdíjat a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is, melyet a Móvárkandalló cégvezetője vehetett át. A Győri Vásár Kft. ajánlotta fel idén is a fődíjat, melyet az Engel Projekt Kft. érdemelt ki.

A Győri Vásár hétfőig várja a látogatókat, ma még díjmentesen, a hétvégi két napon gazdag programokkal. Nagyon érdekesnek és feltehetően tanulságosnak ígérkezik az a rendezvény, a körbetartozási fórum, melyre a kamara ma várja az érdeklődőket.

Ferenczi József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társulati ülés a színházban

Vegyes érzelmektől fűtött, de fegyelmezett társulati ülést tartott tegnap a Győri Nemzeti Színház. A menesztett Korcsmáros György helyét február óta betöltő igazgató, Forgács Péter szerint a színészek „egymás szájától eszik el a kenyeret". Tovább olvasom