Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A régió legjobb vállalatai egy kiadványban

Szerdán a megyei kamara épületében mutattuk be a Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége, a NAV regionális igazgatósága és a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. legújabb Top 100 kiadványát.

A Top 100 kiadvány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyugat-dunántúli regionális igazgatóságának, a Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének, valamint a Lapcom kft.-nek köszönhetően már másodszor fogja egybe a régió legsikeresebb vállalatait, Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye területéről.

Az érdeklődők egy pontos elemzésekkel rendelkező gazdasági tükröt vehetnek kezükbe a Top 100-zal. Ahogyan azt Varga Lászlóné, a regionális NAV főigazgatója elmondta: „A régió gazdasági teljesítményéhez legnagyobb mértékben hozzájáruló vállalkozások az eredményeikre méltán lehetnek büszkék. Bízom benne, hogy a tervezett kiadvány által nyújtott nyilvánosság tovább erősíti a nyugat-dunántúli régió adózóinak adótudatosságát, s a régió gazdasági teljesítményéhez is hozzájárul."

Mihalicz Antal, a megyei kamara elnöke kifejtette: „Különleges kiadványt tart kezében az olvasó. Kordokumentumot, amely összegyűjtve őrzi meg egy gazdasági régió eredményeit. Azok a cégek, melyek ebben a kiadványban felbukkannak, olyan eredményeket produkáltak egy, a gazdasági válságtól sújtott időszakban, melyekre méltán lehetnek büszkék."

í
Varga Lászlóné (NAV), Mihalicz Antal (megyei kamara) és Fábián György (Kisalföld) elmondták:  a százas lista 64 cége Győr-Moson-Sopron megyei, míg 19 Vasban, 17 Zalában működik.


Lapunk munkatársa, a kiadvány szerkesztője, Fábián György elmondta: "Az idő különleges formában jelenik meg a magazinban, amely idén először egészül ki egy angol nyelvű összefoglalóval is. Az eredmények, melyeket feldolgoztunk, 2009-ről szólnak. Ez természetes, hiszen a 2010-es adatok még csak most, mikor ez a Presztízs Top 100 magazin megjelenik, kezdenek el áramolni az APEH központjai felé. Ám a kamarai elnökök interjúi mégiscsak felidézik az elmúlt évet. És hogy teljes legyen az idősíkok egymásra csúszása, most, mikor ezen bemutatót tartjuk, már 2011 van."

A Top 100 legjobbjai. 2009-ben ismét az Audi  bizonyult a nyugat-dunántúli régió legnagyobb forgalmú cégének. Az egy évvel korábbi 1484,5 milliárd után 2009-et 1047,6  milliárdos nettó értékesítési árbevétellel zárta az első helyét  megőrző társaság, míg a második, a LUK Savaria Kuplunggyártó Kft.  bevétele 104,4 milliárdról 96,9 milliárdra csökkent. A kamaránál hozzáférhető kiadványból kiderül az is, hogy ismét harmadik  lett az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt., amely 65,9  milliárd forintos bevételt ért el.  Negyedik a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., amely – mintegy  százmilliós csökkenéssel – 47,6 milliárdon zárt, s ezzel egy helyet  előrelépett, mögötte a Delphi Hungary Autóalkatrész-gyártó Kft. áll.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízzel tüzet, tűzzel vizet varázsoltak

A „nagy kísérlet"-tel nyílt meg szerdán a kémia évének magyarországi programsorozata. Tovább olvasom