Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A régi igazgató el-, az új beköszönt

Győr-Moson-Sopron - A nyugállományba vonuló Pesztenlehrer Lajos ezredest Szüts György alezredes, eddigi megelőzési osztályvezető váltja a megyei katasztrófavédelmi igazgatói székben. Az új parancsnok elődje munkájának folytatására s az új kihívásoknak megfelelő irányításra tett ígéretet.
Ünnepi állománygyűlésen köszöntek el a megye politikusai, a társszervek vezetői, a határon túli társszervezetek s a tűzoltóságok képviselői a mintegy 40 év szolgálat után nyugállományba vonuló Pesztenlehrer Lajostól a megyeházán tegnap. Az ezredes 2001-től látta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatói feladatot.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató, Tatár Attila altábornagy köszöntőbeszédében méltatta Pesztenlehrer Lajos szakértelmét, a társszervekkel ápolt s a határon túli szervezetekkel kialakított kapcsolatrendszer fontosságát. A tábornok hangsúlyozta: a lakosság korrekt tájékoztatására s a fiatalok képzésére fordított figyelmet. Tatár Attila bejelentette: főtanácsadóként továbbra is számítanak Pesztenlehrer Lajos szakmai tapasztalataira.

A megyei közgyűlés, egyben a megyei védelmi bizottság elnöke, Szakács Imre elismerően szólt arról, hogy Pesztenlehrer Lajos 2001-es beiktatásakor megfogalmazott ígéreteit maradéktalanul beváltotta. Többek között sokat tett azért, hogy soha nem látott technikai fejlesztés volt a megye tűzoltóságain és a polgári védelemnél, hogy a munkatársak jobb körülmények között dolgozzanak.

Az elköszönő Pesztenlehrer Lajos ezredes, mögötte az utóda, Szüts György alezredes. Fotó: H. Baranyai Edina
Az elköszönő Pesztenlehrer Lajos ezredes, mögötte az utóda, Szüts György alezredes. Fotó: H. Baranyai Edina

Az ezredestől dr. Németh Éva, a regionális államigazgatási hivatal vezetője, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, a szlovák és az osztrák társszervek képviselői, s a megye tűzoltóságainak nevében Hullámos László ezredes, győri parancsnok köszönt el.

Az országos főigazgató az állománygyűlés második felében bejelentette: jelenlegi beosztásából felmenti, egyben kinevezi megyei katasztrófavédelmi igazgatónak Szüts György alezredest, az igazgatóság megelőzési osztályvezetőjét. Tatár Attila bemutatta az új parancsnokot, s döntését indokolva többek között kijelentette, az alezredes minden olyan szakterületen tevékenykedett, amely szorosan kötődik az igazgatóság mindkét szakágához. A jogharmonizációt is sikerrel hajtotta végre a megye, s ebben nagy szerepe van Szüts Györgynek.

Az új igazgató beiktatásakor hangsúlyozta, tovább kívánja folytatni elődje megkezdett munkáját. Többek között szeretné megőrizni a hivatásos önkormányzati tűzoltóságokkal s a társszervekkel, védelmi bizottságokkal a példás együttműködést. Az új kihívásokra gyorsan reagáló szervezet továbbfejlesztése a célja, az eddigi hagyományok tiszteletben tartása mellett.

Olvasóink írták

  • 2. ogre 2009. január 18. 18:44
    „Örülök, hogy olyan szakembert sikerült választani aki megyebeli és elismert ember hírében áll!”
  • 1. Hamutipró 2009. január 17. 20:45
    „Tisztelt Pesztenlehrer Úr!
    Nyugdíjba vonulása alkalmából szeretnék Önnek gratulálni és megköszönni azt a munkát amit megye tűzbiztonságáért tett. Az elmúlt évek gazdasági, társadalmi, politikai viszontagságait ismerve ez nem kis teljesítmény!
    Az új igazgatónak pedig kívánok egy kalappal. Minden adottsága. szakmai és emberi tapasztalata megvan ahhoz, hogy méltó módon folytassa elődei munkáját kiegészítve azt a saját elképzeléseivel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a fatolvajok száma

Az ország 1,9 millió hektárnyi erdejének több mint a fele 7–800 ezer tulajdonos… Tovább olvasom