Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A rámpával régi vágyuk teljesült

Győr - Új, díszburkolattal ellátott rámpa segíti a jövőben a mozgássérültek Lajta utcai székházának megközelítését. A felújított, környezetében parkosított feljáró több cég összefogását, a kivitelező MedinTech Kft., így ifj. Róth Vilmos és Róth Gábor munkáját dicséri.
Szabó János, a mozgáskorlátozottak megyei elnöke örömmel próbálta ki az új rámpát, s mint mondta, reményei szerint ezzel több sorstársnak elérhetőbbé válik az egyesület, ügyeik intézése. Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke rendkívül fontosnak tartotta a beruházás karácsonyra történő elkészülését, s mint mondta, sok esetben nem az adományok, a felajánlások nagysága viszi előbbre a jó dolgokat, hanem a szándék, az odafigyelés és az összefogásban megnyilvánuló közakarat.

Adományból: A MedinTech, a Leier Hungária, a Komszol, a megyei önkormányzat, a Fogyatékossággal Élők Sportegyesülete összefogásának köszönhetően készülhetett el az új rámpa. Fotó: Harcsás Judit

– A tíz éve megszületett esélyegyenlőségi törvény előírja a közintézmények akadálymentesítését, ám ez az összefogással most készülhetett el – mondta el köszöntőjében Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, aki – ünnepi jókívánságai mellett – az eddigiekhez hasonló kitartásra, szókimondásra biztatta a civil szervezet munkatársait.
A rámpa mellett Gönczöl László, a fogyatékossággal élők megyei sportegyesületének (FÉS) elnöke a szaktárca adományának köszönhetően két összecsukható mobil rámpát adott át munkatársainak, amely ugyancsak nagyban könnyítheti a még nem akadálymentesített közintézményekbe történő bejutást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Istennek szentelt teljes élete volt

Győr - „Béla atya élete, szolgálata, az odaajándékozott szeretet egybeesik karácsony… Tovább olvasom