Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

A Radó és a Márton Lakóotthon kapta az áprilisi győri zenei gálaest bevételét

Fogyatékos gyermekekkel foglalkozó győri iskola és autistákat gondozó lakóotthon kapott anyagi támogatást pénteken abból a 4,7 millió forintból, amely a borárveréssel összekötött jótékonysági gálaesten gyűlt össze Győrött április elején.

A gálát 7 civil szervezet a Győri Filharmonikus Zenekarral közösen rendezte. Az eseményen egyebek mellett Németországból származó 74 éves fehér borra, 61 évvel ezelőtt palackozott tokaji aszúra és különleges pálinkakollekcióra is licitálhattak a vendégek.

Az árverés igazi kuriózuma volt egy 2007-es évjáratú portói bor, a portugál hercegi család adománya, amelyet aranyozott címerrel díszített palackban vehetett át a nyertes licitáló.

A fogyatékos gyermekeket nevelő Radó Tibor Iskola a támogatásból újítja fel az intézmény balesetveszélyes betonos udvarát és omladozó kerítését. A Márton Lakóotthon autistái az adományból tovább készíthetik papírvirágjaikat, szőnyegeiket, önthetnek gyertyát és tölthetik egyéb hasznos munkával idejüket.

Az árverési összegből ezentúl a szervezők laptopot vásároltak egy beteg kisfiúnak, a Richter Hangversenyterem a Győri Filharmonikus Zenekar otthona pedig egy defibrillátorral gyarapodott. A zenekar a gála aktív résztvevője volt: a muzsikusok a borokhoz illő, a bortermelő vidékek sajátosságait idéző zenékkel járultak hozzá a gálaest hangulatához
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen terveket szövöget a 2011/2012-es évadra a győri színház?

A Győri Nemzeti Színház Sajtótájékoztatón ismerettte a jövő évad színházi programját. Forgács Péter… Tovább olvasom