Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A pusztító vihar után újra megszépült a település

Nagyszentjános - A nehéz évkezdés ellenére sem állt meg az élet Nagyszentjánoson. Az ott lakók a falunapon jó hangulatban ünnepelhették a helyreállítások után újra megszépült települést.
A március elsejei vihar hatalmas károkat okozott Nagyszentjánoson. Az orkánerejű szél háztetőket szakított le, rongált meg, több épület tetőszerkezete is sérült. Haláleset szerencsére nem történt és a legtöbb ház biztosítva volt. Azoknak a lakosoknak, akiknek nem volt biztosításuk, az önkormányzat által kárenyhítésért benyújtott pályázaton elnyert több millió forint segített. A helybelieket különböző cégek is támogatták a rend helyreállításában: tetőcseréppel, építőanyaggal.

A középületek újjáépítésére a vis maior keret biztosított pénztámogatást az önkormányzatnak. Emellett külön segítséget nyújtott a Települési Önkormányzatok Országos Szervezete és a Többcélú Kistérségi Társulás is a nagyszentjánosi önkormányzatnak. A viharban megrongálódott a helyi általános iskola, az orvosi rendelő és a ravatalozó is.

Ezek újjáépítése már befejeződött. Unger Vilmos, Nagyszentjános polgármestere hálával említette a helybeli lakosokat, cégeket, vállalkozókat, akik önzetlenül segítettek abban, hogy mihamarabb helyreálljon a rend a településen.

Az elmúlt három hónapban természetesen nem csak a helyreállítások zajlottak. Az önkormányzat elvégezte a tervezett beruházásokat, fejlesztéseket is. Több utca burkolatát megjavították, a Győr–Gönyű–Nagyszentjános csatornahálózat kiépítésére benyújtott pályázat második fordulóba jutott. A közvilágítási rendszer bővítését és a pályázati támogatással megvalósuló játszótér kivitelezését is hamarosan megkezdik. A helyi általános iskola technikai felszereltségét bővítő pályázat elbírálását még várják.

A tavaszi katasztrófa nagy terhet rótt Nagyszentjános lakosságára és önkormányzatára. Unger Vilmos polgármester szerint ennek ellenére egy sikeres évet tudhat majd maga mögött a község, tekintettel a fejlesztésekre, a nyertes pályázatokra és az elkövetkezendő munkálatokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvői ruhák és virágok felvonulása

Győr - A Győri Nők Független Szervezete vasárnap a Radó-szigeten rendezi a VIII. Győri Esküvőiruha-… Tovább olvasom