Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Prohászka-iskolában van hely új tanulóknak

A megyeszékhely azt tervezi, hogy a falusi gyerekeket a jövőben csak akkor fogadják a város általános iskolái, ha a szülők igazolni tudják, előtte egyeztettek településük iskolájával.
Dékány Ferenc, Győr Egyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának igazgatója lapunk kérdésére jelezte, hogy oktatási intézményeik készek fogadni a hozzájuk jelentkező, a feltételeknek megfelelő tanulókat. – Már az alapításkor tekintetbe vették, hogy a katolikus iskolák lehetőleg elérhető távolságban legyenek a vidéki gyermekek számára is – emlékeztetett az igazgató. A győri Prohászka, a soproni Szent Orsolya, a csornai, a kapuvári, a szanyi, valamint a komáromi általános iskola sorolható e körbe.

Most, a tervezett városi lépésről értesülve, a kistelepüléseken kialakult helyzetben, a tanácstalanságot látva jelzi az egyházmegye, hogy ez a lehetőség továbbra is nyitott. – Ne feledjük, ezt a helyzetet nem a katolikus egyház hozta létre – hangsúlyozza az igazgató –, de ha bárkinek is tudunk segíteni, akkor örömmel tesszük. Természetesen olyan tanulók jelentkezését várjuk, akik tudják vállalni a katolikus iskolák követelményeit, tudnak élni egy kétezer éve működő közösség tapasztalataival, lehetőségeivel.

– Az iskolák üzemeltetése általában nem nyereséges vállalkozás. Az egyház számára, saját források híján, különösen nem az – jegyezte meg Dékány Ferenc. Az egyházmegye azonban az oktatást küldetése fontos részének tekinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantom turkál győri autókban

Fantomnak nevezték el a rendőrök azt az ismeretlent, aki szokatlan módszerrel rongálja a gépkocsikat… Tovább olvasom