Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

A Pro Urbe üdvözli, de...

Győr - A győri Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület új elnöke, Mikóczi Tamás építészmérnök, illetve a szervezet önkormányzati képviselője, Ferenczi Tamás a belvárosi rekonstrukció terveiről tartott tájékoztatót szerdán.
– A Széchenyi tér átalakításáról a Kisalföldben is bemutatott elképzelések kétségkívül minőségi változást jelentenek a mostani állapothoz képest – ismerte el bevezetőjében Mikóczi Tamás.

Hozzátette azonban, hogy hiányolják a választás lehetőségét. Ismereteik szerint ugyanis a város 6 tervváltozat elkészítésére kötött szerződést a Budapesti Műszaki Egyetemmel – a szerződés az intézmény honlapján hozzáférhető –, az alternatívák el is készültek, de a Pro Urbétől még senki nem látta őket. A szervezetet már csak szakmai szempontból is érdekelné, hogy egy teljesen független szakmérnöki kar milyen elképzelésekkel állt elő.

Az egyesület hasonlóképpen üdvözli a belváros rekonstrukciójára a legutóbbi előterjesztés elfogadását, mert ezzel lehetővé vált az uniós pályázat beadása határidőre.

Köszönik a munkát elvégző civil szervezetek, az Építész Műhely és a mérnöki kamara önzetlen fáradozását, ám tudják és akként is értékelik, hogy a koncepció csak egy ajánlás, ami jó alapot teremt egy pártpolitikán felüli, konszenzusos megoldás kialakítására.

A tájékoztatón Ferenczi Tamás bemutatta az egyesület honlapjának (www.prourbe-gyor.hu) szerkesztőjét, Bukovics Ádámot, aki a városi polgárok figyelmébe ajánlotta a közérdekű információkkal rendszeresen frissített tartalomszolgáltatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Iposz-nap Győrben

Győr - A Győri Ipartestület „Iposz-napok – Nyitott lapok" címmel nyitott fórumot… Tovább olvasom