Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A polgármester nem érti a szocialista nyilatkozatot

Győr - Elszomorítónak tartja Borkai Zsolt polgármester Bécsi Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes megjelent nyilatkozatát (Kisalföld, szeptember 7.) a belvárosi rehabilitációs terv koncepciójáról, kritikáját annak készítési módjáról.
Mint a pénteki városházi sajtótájékoztatón a polgármester elmondta, azért is furcsállja a nyilatkozatot, mert a csütörtöki közgyűlés vitája a koncepcióról „politika- és pártmentes, konstruktív" volt, ahogy azt lezárásként ő maga meg is jegyezte a testületi ülésen. Emlékeztetett arra a sajtótájékoztatóra, amelyet Molnár Csabával, a Regionális Fejlesztési Tanács szocialista elnökével közösen tartottak, s amelyen mindketten eredményes együttműködésről beszéltek, s nem arról, hogy a testület elé kerülő anyag előkészítetlen lenne. Ezek után Borkai Zsolt megdöbbenve olvasta Bécsi Zoltán nyilatkozatát. A polgármester azt tartotta volna helyesnek, ha észrevételeit a frakcióvezető-helyettes elmondja a közgyűlésen – mert így ezzel saját maga és a frakció munkáját is minősíti. Emlékeztetett rá, hogy projektről, koncepcióról van szó, a kifejezés folyamatot jelent, s nem azt, hogy valamit véglegesen lezártak volna, további észrevételek meghallgatása nélkül. Borkai Zsolt nem érti, Bécsi Zoltán miért nem egyeztetett például a Regionális Fejlesztési Tanács elnökével – aki egyúttal az MSZP megyei elnöke is. Szóba hozta, hogy a frakcióvezető-helyettes, pedig tagja a városstratégiai bizottságnak, nem jelent meg azon az ülésen, ahol ezt a témát tárgyalták.

A polgármester felhívja a képviselő figyelmét: gondolja át, hogy egy végre kialakult konszolidált helyzetben érdemes-e ilyen támadásokat intéznie. Végezetül megjegyezte, hogy a szóban forgó nyilatkozat ellenére az egyeztetés és az együttműködés változatlan, ez az eset „csupán" elszomorító...

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Borkai Zsolt polgármester közleményt is adott ki Bécsi Zoltán városvezetést érintő bírálataira. A nyilatkozat a városházi sajtótájékoztatón elhangzottakat tartalmazza, befejezésül a következő mondattal: „Győr polgármestereként felkérem Bécsi Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes urat, hogy tartózkodjon az ilyen és ehhez hasonló bírálatoktól, ne nehezítse meg azt a több éve folyó egyeztetőmunkát, amely mára egy pártálláson felüli konstruktív összefogás a belváros rehabilitációjáért és a Széchenyi tér újjászületéséért."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szocialisták elégtelent adnának

Győr - A belváros rehabilitációs terve az MSZP városházi frakciója szerint elégtelen osztályzatot… Tovább olvasom