Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A plázastop él és virul, de a Lidl 4 megnyithatja kapuit Győrben

A Marcalváros II-n szinte félkész Lidl 4 használatbavételi engedélyét nem akadályozhatja meg a plázastop törvény. A nyitás időpontja azonban egyelőre kérdéses. Szavazással.

Hétfőn számoltunk be arról, hogy a vidékfejlesztési és a gazdasági tárca képviselőiből álló plázabizottság elé eddig 101 kérelem érkezett és 54-et utasítottak el október végéig - köztük a német tulajdonú, Lidl áruházlánc összes kérvényét.

Portálunk nyár elején adott hírt arról, hogy a Lidl negyedik győri üzletét Marcalváros II-n kezdte el építeni. A német lánc újabb megyeszékhelyi üzletének nyitását forgalomtechnikai korszerűsítésekhez kötötték.

Ezeknek a fejlesztéseknek a részét képezi a Mécs László utcai buszforduló áthelyezése és átépítése, a folyópályás buszmegállók áthelyezése, középszigettel ellátott gyalogos átkelőhely kiépítése, s 52 darab közterületi parkoló létrehozása, valamint a későbbi fejlesztéshez szükséges csomóponti alapcsövezések elvégzése.


A Lidl 4 építése célegyenesbe érkezett Marcalváros II-n - fotók: Cseh Róbert.

Tekintettel, hogy a Lidl 4 építése célegyenesbe érkezett Győrben, felvetettük az üzletlánc sajtóosztályának: mi lesz a Marcalváros II-n szinte félkész bevásárlóközponttal?

"Az egyik országos napilapban hétfőn megjelent hír valóban igaz, bár annyit pontosítást szeretnék tenni, hogy 25 helyett 37 esetben utasították el építési engedély kérelmünket, amely összesen 15 áruház megnyitását érintette" - kezdte portálunk érdeklődésére Tőzsér Judit, a Lidl PR-vezetője.
"A már épülő üzletek használatbavételi engedélyét nem érinti ugyanakkor a plázastop törvény, vagyis a Győrbe tervezett új áruház nyitásának útjába a szóban forgó jogszabály nem gördít akadályt, de a nyitás pontos időpontjáról egyelőre konkrétumokat nem tudok mondani" - tette hozzá Tőzsér Judit.Volt már egyszer Győrben "szellemáruház"

Az első győri Lidl több mint egy éven keresztül nem fogadhatta a vásárlókat, s "szellemáruházként" működött jogi vita miatt.

Mint emlékezetes, a Szeszgyár úton épült áruház használatbavételi engedélyt csak hosszas huzavona után kapott.
 Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. kurbli 2012. november 09. 09:25
  „Ez a Lidl talán kicsit más lesz, mint a többi, a képen is látszik, az áruházban lesznek kiadó üzlethelyiségek.”
 • 57. macizoli 2012. november 08. 17:15
  „Érthetetlen!!!
  A Lidl nem bevásárlóközpontot hanem "Üzletet" nyit!
  Bevásárlóközpontok: Árkád, Győr Plaza, Duna Center és a Famili Center!
  Sok ostoba ember meg túráztatja magát és azt sem tudja miről ír! Csak írjon!!!
  Aki a Marcalvárosi piacot sajnálja az menjen el a meglévőbe és nézze meg az árakat. A kis keresetű emberek nem igen vásárolnak ott semmit sem!”
 • 56. apex 2012. november 08. 15:22
  „Én úgy emlékszem , hogy Borkai 2006-ban uszodát ígért Marcalvárosnak és nem szupermarketet. Egy vásárcsarnok építése is többször felmerült, ahol valóban a magyar termelők áruit lehetne megkapni. Persze pénz egyikre sem maradt, kell a felesleges mélygarázsra.”
 • 55. yenkiman 2012. november 08. 14:25
  „Sokan mennyire oda vannak a hazai termékekért!Élő példa nálunk a busz gyártás.Hazai fejlesztésű buszok nem kellenek mert a Rába Volvókat fog gyártani.Vagyis nem egy vállalkozó megy tönkre nem beszélve a dolgozókról.Egyébként rendszeresen a Lidl ben vásárolok és szerintem nagyon is jó minőségű árujuk van.Egyébként mindig van egy kettő nagyon márkás autó is a parkolóban valószínű Ők is vásárolnak.Ha annyira gagyi cuccokat árusítanának akkor már rég becsukhattak volna mint az Interfrukt.”
 • 54. Primax 2012. november 08. 13:55
  „45. pancser !
  Kösz...:):):)”
 • 53. kurbli 2012. november 08. 09:56
  „A sok negatív hozzászólás után, legyen egy pozitív is:
  Itt legalább a parkolókat a mai autók, és nem a trabantok, zsigulik méretéhez festették fel!
  De ez az első Lidl (amit én láttam) ahol aszfalt a parkoló, nem díszburkolat.”
 • 52. Tündenéne 2012. november 08. 08:04
  „9. Babybogyo86 2012.11.07. 08:58

  Megnézném, hogy a két-három műszakos munkarendben meg gyerekekkel hogyan mennél el nyolcféle boltba :)
  Egyetlen dolgot hadd tegyek hozzá: a SPAR mellett a LIDL az egyetlen, ahol laktózmentes termékek is vannak (a tescot nem számolom, mert oda nem vagyok hajlandó bemenni én se). Se a Cserpesnél, se a többinél nincs...
  És megvédeném a kenyerüket is :)”
 • 51. monkeybusiness 2012. november 07. 23:37
  „Munkahely teremtés a Hiper Tescoban jelszó: HÚZOGASD MAGADNAK! :)”
 • 50. 00044 2012. november 07. 22:41
  „Nem, az üzletek munkahelyeket teremtenek, s magyar termékeket is árulnak itt. - 63%
  Tessék kérem sok ilyen "magyar" terméket vásárolni, és kipróbálni milyen egy multinál a munkahely minősége. Utána tessék még egyszer szavazni.”
 • 49. pancser 2012. november 07. 22:07
  „46. Dwatson 2012.11.07. 21:13
  Nem véletlenül írtam tejautomatát, ezek állandó ellenőrzés alatt vannak. Persze, hogy megalszik a pasztőrözött tej is valamennyi csíra azokban is maradt meg kerül bele kívülről a bontott dobozba, de egy kanál aludttej nem árt ha beleteszed, ugyanis a kifogástalan aludttejhez a bacik gyors elszaporodása ajánlatos. Ez házi tapasztalat. csináltam én már kefirt is otthon, csak tenyészet kell hozzá!
  47. Dwatson 2012.11.07. 21:27
  Csak óvatosan ezekkel az általad vázolt elméletekkel. Csodák nincsenek, viszont ahonnét kiollóztad a olajok ártalmasságáról szól szöveget, azoknak ne higgyél. Ők kókuszolajban utaznak, azt reklámozzák.
  Az viszont tény, hogy a vegetáriánusoknál kevesebb a szív és érrendszeri probléma és a pajzsmirigyükkel sincsen több baj mint a népesség többi részénél. Azt hiszem ez elég bizonyíték arra is, hogy a korszerű margarinok egészségesebbek mint a vaj! A mi háztartásunkban nincsen zsírral főzés, soha nem is volt, vajat sem használunk, csak vitaminozott és lehetőleg light margarint.
  Szerencsére bő választék van a hiperekben mindenből.”
 • 48. SnakeS 2012. november 07. 21:48
  „Szerintem munkahelyteremtés nem lesz ezekből, ez egy tévedés.

  Az emberek annyit fogyasztanak amennyit, nem fognak többet vásárolni azért mert épül most még egy szupermarket, ezért több személyzet se kell a kiszolgálásukhoz, mármint összesen. Aki majd ide jön vásárolni, az nem fog oda menni, ahol azelőtt vásárolt, így ott munkaerő szabadul fel.

  Ez legfeljebb átrendeződést okoz.

  Jöhet a kötekedés.”
 • 47. Dwatson 2012. november 07. 21:27
  „45. pancser 2012.11.07. 21:01
  Az endokrinológus szerint a pajzsmirigy betegségemet részben a napraforgó olajnak köszönhetem,ki is dobtuk az olajsütőt.
  Az igazság a zsírokról és az olajokról

  Mára már tényként áll előttünk, ami néhány éve még csak találgatás és feltételezés volt: sok étkezési olaj képes negatívan hatni a pajzsmirigy működésére. Ezeket az anyagokat mindennap használjuk anélkül, hogy különösebben elgondolkoznánk azok egészségre gyakorolt hatásairól. A múlt században váltak divatossá a növényi étolajok, melyek nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Sajnosmára kiderült, hogy ezek a pajzsmirigynek leginkább ártó olajok.

  Ezek az olajok jórészt omega-3-6-9 zsírsavakat tartalmaznak, melyek valóban nagyon egészségesek hidegen, de sütés után darabjaira esnek szét, mivel szerkezetük nem stabil, így a pajzsmirigyet is képesek gyengíteni. ezek az olajak - napraforgó, olíva - már 50 Celsius-fok felett elveszítik jó tulajdonságaikat és káros anyagokkal gyengítik a szervezetet és csökkentik a pajzsmirigy működését.

  Emellett van még egy olyan élelmiszer, mely igen veszélyes a pajzsmirigyre: ez pedig a szójabab, melyet a második világháború után kezdtek el nagyarányban termeszteni az Egyesült Államokban. Nem is gondolnánk, hogy milyen sokszor találkozunk ezzel az anyaggal: szinte az összes hidrogénezett olaj, mint például a margarin és a főzővaj is szójaolajból készül. Manapság már csaknem lehetetlen étteremben olyan ételt enni vagy olyan előrecsomagolt készételt vásárolni, amelynek összetevői között ne szerepelne a szójaolaj. A címkén gyakran csak ez áll: ,,növényi olaj".”
 • 46. Dwatson 2012. november 07. 21:13
  „33. pancser 2012.11.07. 17:58
  "Igazi aludttej csak a termelőtől vásárolt tejből(tejautomaták) készíthető, mert az természetétől fogva tartalmazza a bacikat. " Sajnos az egészségre károsakat is,volt szerencsénk hozzá. A most épülő áruházzal szemben is csak az alapja van már meg az automatának.Nem éri meg reszkírozni,rég feltalálták a pasztőrözést,és a pasztőrözött tej is szépen megalszik.”
 • 45. pancser 2012. november 07. 21:01
  „38. Primax 2012.11.07. 19:46. Nem is feltételeztem rólad.
  41. borsmenta 2012.11.07. 19:56
  Egyáltalán nem cáfolták meg, legfeljebb kuruzslók, hogy a növényi zsiradék egészségesebb az állatinál.
  44. Muaddib 2012.11.07. 20:18
  Azért én is szoktam kisboltba menni, például csavarért, tipliért, zöldségért, süteményért stb. Ha megélnek szükség van rájuk. Legkevésbé az élelmiszerboltokat látogatom, mármint a kicsiket ez érthető egy olyan városban, ahol nagy a hiperek száma.”
 • 44. Muaddib 2012. november 07. 20:18
  „"Szerinted a kisbolt érték, a szupermarket meg műérték, ez vicc"
  Én ilyet nem mondtam!
  Értelmezd újra!

  A hipermarketekben sokan olyan lendülettel vásárolnak, mintha holnap lenne a világvége a vásárlásba, keresik a boldogságot, amit soha sem kapnak meg.


  "Igen jól tudom, hogy sarki boltban mi van, azok sem egyformák. De mindegyik drágább, kétes beszerzési forrásaik vannak, értelemszerűen drágábbak, nincsen választék"

  A nagy élelmiszer bevásárlásokat nagyobb üzletekben végzem, Legyen az Tesco vagy Cba!

  Ha csak egy pár dolog élelmiszer kell, azt épp ott szerzem be, ami épp utamba, esik vagy kedvem, van oda menni.

  De nem csak élelmiszert vásárolunk és ott már nagyon nincs igazad, hogy a hiperek az olcsóbbak az adott minőségben!”
 • 43. urbaniastapista 2012. november 07. 20:15
  „A tavalyi év végén is féltucatnyi ilyen szerzett/kapott engedélyt Győrben pár hét alatt, azok épülgetnek most.
  Amúgy az előző két ciklus körzeti képviselője a kampányaiban ide piacot ígért. ezt neki, akkor elhitték, most meg kaptak egy ilyet. Fidesz.”
 • 42. Gab2000 2012. november 07. 20:01
  „Na és az most épülő penny Marketről miért is van csen és hallgatás.

  Aki nem tudná ott épül a Szauter utcánál a régi busz végállomásnál a Plazaval szemben a Lidl 3-től nem messze”
 • 41. borsmenta 2012. november 07. 19:56
  „37. pancser

  "A növényi zsír szintén egészségesebb mint az állati zsiradék, a margarin a vajnál, az olaj a zsírnál."

  Ezt már nagyon régen megcáfolták. A margarin, a melegen sajtolt olaj az egészségre sokkal károsabb, mint a zsír és a vaj.”
 • 40. borsmenta 2012. november 07. 19:48
  „9. Babybogyo86

  Az a baj, hogy a kisboltokban is a nagyok akciós áruját árulják, csak egy héttel később, és másfélszer annyiért.”
 • 39. ekkenekepen 2012. november 07. 19:47
  „19. Primax 2012.11.07. 12:17
  tudod haver ez csak azért van, mert a a magyar egy kicsinyes, képmutató, <moderálva>rágó kétszínű népség volt mindig is. A belem kifordul a legtöbbtől.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változás a győri helyi buszközlekedésben

November 12-én, hétfőn üzemkezdettől a győri önkormányzat döntése nyomán a 37, 37A, 37E, 37Y jelzésű… Tovább olvasom