Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A Philips eladja győri gyárát

Tajvani tulajdonba kerül a Philips győri gyára, tudatta a Kisalfölddel a holland cég illetékese.

A győri gyár alaptevékenységét az APM-üzletág adja, amelynek keretében autórádiók CD- és DVD-meghajtóegységeit készítik Győrben. Ez az üzletág kerül majd a tajvani cég tulajdonába. Az értékesítésről már meghozta a döntést a Philips, gyakorlati végrehajtására várhatóan a következő év első negyedévében kerül sor.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra. Blazsevácz Péter, a Philips közép- és kelet-európai kommunikációs igazgatója az eladást kérdésünkre azzal magyarázta, hogy a cég hosszú távú straté- giájában alapvetően az egészségügy, az életstílus és technológia területén kínál termékeket és szolgáltatásokat, s emellett a világítástechnikára koncentrál.

A győri gyárban jelenleg 1600-an dolgoznak, munkahelyek nincsenek veszélyben, a termelés ugyanúgy folytatódik tovább a tulajdonosváltás után is – tudtuk meg Blazsevácz Pétertől, aki érdeklődésünkre elmondta, nincs tudomása arról, hogy a tajvani cég a termelés kisebb vagy nagyobb részét el akarná vinni Magyarországról.
Arra a kérdésünkre, hogy ha tajvani lesz a győri gyár, mi lesz a sorsa Hans-Martin Maiernek, a Philips Győr igazgatójának, aki egyúttal a Philips alelnöke is, a cég közép- és kelet-európai kommunikációs igazgatója nem tudott válaszolni.

A tajvani Line-On IT Corporation nem pénzügyi, hanem szakmai befektető, Ázsiában ugyancsak hasonló profillal működő gyárakkal rendelkezik.

Bizonyos APM-üzletágak működtetésére a Philips vegyes vállalatot alapít a tajvani céggel, a megállapodás értelmében azonban a Lite-On IT rendelkezik majd az ellenőrzés jogával.

Borkai: „Optimista vagyok"

– A tulajdonosváltás belső ügy, s nem ad okot aggodalomra – fogalmazott megkeresésünkre Borkai Zsolt, Győr polgármestere. – Reményeim szerint ugyanis nincs szó arról, hogy visszafejlesztik a termelést és leépítik a gyárat. Ez nem lenne jó, hiszen elindíthatna egy olyan hullámot, amely félelmeket kelthetne bennünk, győriekben. Bár az új tulajdonosokkal még nem beszéltem, optimista emberként bízom abban, hogy a munkahelyek megmaradnak, a vállalkozás pedig fejlődni fog – zárta nyilatkozatát Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi számít sürgősnek az ügyeleten?

A Győr környéki 60 település munkaidőn túli háziorvosi ügyeletét 28 orvos végzi csaknem két éve a győri Dembinszky utca 29. szám alatt. Itt a rendelő korszerűen felszerelt és a helyet meg is szokták a páciensek. Ez az ügyeleti orvosi ellátás helyszíne elsősorban, a lakáson végzett vizsgálat, ellátás csak járóképtelen, felnőtt betegeknél indokolt. Tovább olvasom