Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

A Philips világszerte félszáz üzemegységétől válna meg

A holland Philips elektronikai óriásvállalat jelenlegi 150 termelőegységéből akár 50-től is megválna annak érdekében, hogy nyereségesebbé tegye tevékenységét.
A vállalat szóvivője szerint nemcsak bezárásokról, hanem üzemegység-eladásokról, a tevékenységek kiszervezéséről is szó van. Az illetékes időpontokról nem beszélt, és további részleteket sem árult el az elképzelésről, csupán annyi mondott, hogy a vállalat olyan terveket dédelget, hogy öt év múlva már csak a mostaninál harmadával kevesebb gyára lenne szerte a világban. Nem kívánt szólni arról sem, hogy az átszervezés hány munkahely elvesztésével járna, de úgy nyilatkozott, hogy az eladott gyáregységekben tovább tudnának dolgozni a jelenlegi Philips-alkalmazottak.

Az AP hírügynökség emlékeztet rá, hogy a holland cégnél már jó ideje folynak az átszervezések, 2001 közepe óta mintegy 50 ezer állást szüntettek meg elbocsátással, gyáreladással, mivel a Philipsnek tetemes veszteséget kellett elkönyvelnie 2001-ben és 2002-ben is. Az idei második negyedévben már profitot mutatott ki, 42 millió dollárnyit a most 170 ezer embernek munkát adó holland nagyvállalat.

Az óriásvállalatnak Magyarországon három üzemegysége van, a győri, a székesfehérvári és a szombathelyi. A kisalföldi megyeszékhelyen körülbelül 3500 alkalmazottat foglalkoztat. Blazsevácz Péter, a Philips Magyarország Kft. kommunikációs vezetője a Kisalföld kérdésére elmondta: Gerard Kleisterlee vezérigazgató az NRC Handesblad című lapnak pontosan azt nyilatkozta, hogy egyes gyártási tevékenységek kiszervezése a továbbiakban is folytatódik, illetve a vállalat egyre inkább a nagyobb hozzáadott értékű termékek előállítására koncentrál. A kommunikációs vezető hangsúlyozta, semmilyen konkrét terv és időpont nem hangzott el, így nem tudni, a magyar gyárakat érinti-e bármilyen átszervezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadásztragédia után

Győrzámolyon szinte percek alatt elterjedt a híre, hogy falubeli az áldozata annak a halálos… Tovább olvasom