Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A pénzéért ölte meg a lányomat

Halála napján kapta meg a rendőrség a szombat éjjel meggyilkolt lány levelét, amiben feljelenti az őt egyre agresszívebben zaklató K. Tamást. Az áldozat édesanyja állítja: a férfi nem szerelemféltésből, hanem a pénzéért ölte meg a lányát.
Barcsik Judit
Az elmúlt szombaton kegyetlenül, több késszúrással ölte meg K. Tamás állítólagos szerelmét, a gönyűi Barcsik Juditot. A lány édesanyja, Mária Julianna kétségbe vonja, hogy gyermekét szerette a férfi:
– Aki szeret, az azt nem késsel bizonyítja be. Tamás minden pénzt elvett Judittól, a lányom fizette ki minden tartozását. Sokszor kölcsönökből fizette a kölcsönöket. S gyermekem mindig elhitte, hogy a férfi felhagy játékszenvedélyével. Amikor féltettük és figyelmeztetve kértük, hogy hagyja ott azt az embert, mert baj lesz, mindig azt válaszolta: Tamás őt nem bántja, mert szereti. Csak a végén, amikor már késő volt, akkor próbált menekülni tőle, pánikszerűen.

– A lányunk még akkor is azt mondta, hogy szereti, de nincs mellette jövője – mondta el könnyeivel küzdve Judit édesanyja.
A fiatalok két évvel ezelőtt ismerkedtek meg. Kiderült, hogy K. Tamásnak előző kapcsolatából jelentős összegű kölcsöne van.

„ Eljátszotta az albérlet, a csekkek árát"

– Azt is a kislányom fizette ki – folytatta az anya –, ő mindig dolgozott. Eleinte Tamás is, aztán többet nem, mint igen. Mindenüket zálogba adták már, s a lányom keresetéből éltek. A férfinek sokszor még akkor sem volt pénze, amikor dolgozott. Többször azt állította, hogy nem kapta meg a fizetését, amit persze eljátszott. Mint ahogy az albérlet vagy a befizetni való csekkek árát. Volt egy álrablása is ősszel, amikor a győri Erzsébet ligetben leütötték és elrabolták tőle a havi fizetését, meg a befizetnivalókat.

A lány először az ősz elején hagyta ott a férfit, akkor hazaköltözött. A férfi folyamatosan zaklatta őt is, a családot, de még Judit munkatársait is. Olykor negyedóránként telefonált, de vagy nem szólt bele, vagy más néven, előfordult, hogy rendőrként bemutatkozva.
– Juditkám érezte, hogy minden lépését figyeli. Sajnos egy idő után hiába kértük, hogy ne tegye, mégis kibékült vele. Aztán eljött december huszadika, amikor végleg megelégelte az egészet, s kérte, keressünk neki új albérletet, de a férfi ott is állandóan zaklatta – folyt a szó a könnyek mellett az anyából.

Judit csütörtökön bement a rendőrségre

Az édesanya sokáig hiába figyelmeztette lányát, hogy hagyja el az agresszív férfit. Barcsik Judit: Csak későn érezte meg a fenyegető veszélyt a 23 éves lány. Volt barátja, K. Tamás brutálisan megölte.
A Szent István úti házban az elmúlt héten szerdán éjjel elborult aggyal verte az albérleti lakás ajtaját K. Tamás. Akkor a társak kihívták a rendőrséget. A járőrök felírták az adatait, s figyelmeztették a férfit.
– Judit még aznap, csütörtökön bement a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, de mint azt a kollégáitól tudom, elhajtották és azt mondták neki, hogy tegyen írásban feljelentést. Szombaton éjjel meghalt – gondolkodott el Mária Julianna.

Szombaton este a barátaival volt a lány, moziba mentek, majd beszélgettek. Közeledett az éjfél, amikor a társak taxit hívtak, hogy ne kelljen gyalog mennie Juditnak, féltették őt. Lelkére kötötték a sofőrnek, hogy mindenképpen várja meg, míg a lány bemegy a kapun. Ez már 23 óra 40 perckor történt.
– Tamás biztosan a kapun belül várta, s nem tudom, hogy miként hurcolta el a lányomat húsz perc alatt a Bartók Béla úti régi albérlethez. Ugyanis éjfél után néhány perccel Judit már halott volt – zokogott fel az anya, majd sírva folytatta:

– Senki nem védte meg attól a nagydarab állattól az én negyvenkilós kislányomat. Hiába sikoltozott, kiabált az életéért, a több száz ablak közül egy sem nyílt ki, hogy legalább rászóljanak a gyilkosra. Az emberi közöny ekkora foka nagy kérdőjel marad nekem. A többi lánynak meg azt üzenem: tanuljanak a Juditkámmal történtekből, s nagyon vigyázzanak. Soha nem tudhatják, hogy kivel hozza össze őket a sors.

Az Erzsébet ligeti rablás tényét a rendőrség megerősítette, csupán annyit fűztek hozzá, hogy abban az ügyben K. Tamás mint sértett szerepel, az ügyet vizsgálják. A férfi feljelentése szerint őt hátulról leütötték.

„ Kollégám ismertette a lehetőségeket"

 „ Mindig attól féltem, hogy megüti"
A barátnő, Major Katalin csak a legjobbakat tudta elmondani Barcsik Juditról.
– Rendkívül jóindulatú volt Judit, senkinek nem tudott ártani. Eleinte nagyon jó volt a kapcsolatuk Tamással. Később, az első szakítás utáni kibékülést követően Judit mondta nekem, hogy már nem az igazi. A fiú kezdetektől fogva nem volt szimpatikus egyikünknek sem, azt nem tudom megmondani, hogy miért. Mindig attól féltem, hogy megüti a barátnőmet, de ő azt mondta, hogy Tamás nem bántaná. A végén biztos, hogy ő is félt – mondta el szomorúan Katalin.
A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, dr. Gorgosilits Fábián ezredes tud arról, hogy Barcsik Judit járt a rendőrségen január 8-án.
– Az ügy kivizsgálására intézkedtem. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján annyit mondhatok, hogy Barcsik Judit elmondta panaszát, majd a kollégám ismertette vele a lehetőségeket. A hölgy annyit mondott, hogy gondolkodik rajta, s elment. Akkor ott semmilyen feljelentést, sem magánvádindítványt nem tett, s személyi védelmet sem kért. Amit mondott, abban semmi nem utalt arra, hogy közvetlen veszélyben forgott volna az élete, de abban a levélben sem utalt rá semmi, amiben később feljelentést tett – tájékoztatta a Kisalföldet az igazgató.

Az ezredes elmondta, hogy feltételezhetően Barcsik Judit még aznap meggondolhatta magát, mert 8-i dátummal megírta feljelentését, amit a postai bélyegzőn szereplő dátum szerint másnap adott fel. A levél – munkanap lévén – szombaton, a gyilkosság napján érkezett meg a rendőrségre. A feladó címeként a gönyűi lakás szerepelt, nem az albérleté, ahol a lány élt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszályos mélypont volt a tavalyi

Bár 2000 óta egyetlen esztendő sem volt csapadékban gazdag, 2003 mindent alulmúlt, alig 400… Tovább olvasom