Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A pápai reptérfejlesztés Győrnek is jó lehet

Győr - Az MSZP győri szervezetének vezetőivel, szocialista képviselőkkel találkozott tegnap a megyeszékhelyen Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára.

A légvédelmi rakétaezred Győrött betöltött szerepéről, a pápai repülőtér fejlesztésének várható hatásairól tárgyalt tegnap megyeszékhelyünkön az MSZP helyi szervezetének vezetőivel, szocialista képviselőkkel Vadai Ágnes (MSZP) honvédelmi minisztériumi államtitkár. Mint az ezt követő rövid sajtótájékoztatón elmondta, a rakétaezred ügyében már korábban is többször megkeresték a helyi képviselők, s a pápai repülőtér fejlesztése (a C17-es gépek bázisa) is – közvetve – hatással lesz a győriekre.

Utóbbi kapcsán lapunk kérdésére elmondta: a C17-es flotta pápai jelenléte komoly infrastrukturális fejlesztésekkel jár. Szükség lesz ott a jól képzett szakemberekre. Győrött van megfelelő katonai szakmai múlt, és vannak olyan vállalkozók, beszállítók, akik eddig is kapcsolatban álltak a honvédséggel.

Vadai Ágnes néhány mondatban beszélt a közelgő „politikai tavaszról". Álláspontja szerint a szocialisták számára kiemelten fontos lesz azt tudatosítani az állampolgárokban, hogy fontosak voltak a reform eddigi lépései, s álljanak ellen azoknak a „szirénhangoknak", amelyek azt sugallják, hogy forduljunk vissza. A helyi politikában azt tartja fontosnak, hogy az önkormányzati képviselők együtt tudjanak dolgozni, keresni azokat a (például pályázati) lehetőségeket, amelyekkel településük gyarapodhat. Úgy tapasztalja, Győrött a szocialisták konstruktívak ebben a kérdésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fitt nagyik akarnak lenni

Győr - Szinte egyetlen olyan szakmát sem talált a Kisalföld Gyerekegyetem hallgatósága csütörtökön,… Tovább olvasom