Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A pannonhalmi mentősök várják a kolontáriak megsegítésére szánt adományokat

Akik tartós élelmiszert, tisztítószert és szemeteszsákot fel tudnak ajánlani a vörösziszap katasztrófát elszenvedő kolontáriaknak számára, csütörtökig jutassák el adományaikat a pannonhalmi mentőállomásra.
Az alábbi felhívást "burus76" nickname-t használó olvasónk tette közzé a kommentek között (12. hozzászólás), s kérte, hogy segítsünk minél több emberhez eljuttatni a hírt.

A pannonhalmi mentősök október 11-én, hétfőn indulnak az addig összegyűjtött - remélhetőleg minél több - adománnyal a tragédia helyszínére. A pannonhalmi mentőállomás pontos címe: 9090 Pannonhalma, Petőfi Sándor utca 23.

Az adománygyűjtést szervező Pannonhalmi Mentő Egyesület előre is köszöni mindenkinek a jószándékú segítségét.

Olvasóink írták

 • 6. burus76 2010. október 09. 21:12
  „Üdvözlet mindenkinek!

  Engedjétek meg, hogy beszámoljak az ügy mostani állapotáról, és a terveinkről, melyek szerint kettő alkalommal megyünk a katasztrófa helyszínére. 11-e hétfő, és a második alkalmat majd ott egyeztetjük le az ott élőkkel, tehát hétfő után is fogadjuk a felajánlásokat, és el is juttatjuk az illetékeseknek. A mai nap folyamán több telefont bonyolítottunk a térségbe, amik alapján az derült ki, hogy inkább élelmiszerre, és tisztítószerre van szükség, ugyanis a sok ruhaneműt egyenlőre nincs hol tárolni. Természetesen az eddig összegyűjtött holmikat levisszük, és szintén felajánlásból kb. 100 embernek készítünk meleg ételt. Végezetül megköszönném az eddigi adományokat az ott élők nevében, és elnézést, hogy nem nevesítek senkit, de nem szeretném ha valaki kimaradna a felsorolásból. Rengeteg magányszemély, pannonhalmi vállalkozó, és eddig egy civil szervezet is segít nekünk, és folyamatosan érkeznek a csomagok a mentőállomásra.

  Üdvözlettel: Bán Péter (mentőápoló)”
 • 5. vadrozsa 2010. október 09. 20:24
  „We, a family from Holland, live part-time in Hungary, and with us many more holland families. We have started also a programm to collect money and goods for the people in Kolontar/Devecser area.
  We have managed to collect three truckloads (100 m3 each) of good quality used furniture, and many more goods. First delivery from Holland families from Pécs area will be delivered on Sunday, 10-10-10.
  We stay in contact with Molnár Gábor Műhely Alapítvány in Ajka.
  Sorry I´m not so good in writing in Hungarian, but please be aware of the fact that in Holland we try to do our very best for the Hungarian red mud victims.”
 • 4. sweetdream 2010. október 09. 19:23
  „Üdvözlet minden segítő szándékú embernek.

  A Pannonhalmi mentők hétfőn főleg élelmiszert, tisztítószert, gyermekjátékokat visznek a helyszínre. Válogatva ruhákat is viszünk az autók kapacitásától függően, de miután egyeztettünk az ott élőkkel, és elmondták, hogy akik lakás nélkül maradtak, a kapott ruhákat sem tudnák hová tenni, így azok leszállítását egy későbbi időpontra tennénk. Az időpontot hétfőn egyeztetjük le. Tehát továbbra is várjuk az adományokat, de főleg élelmiszert (liszt, tészta, cukor, konzerv, étolaj), tisztítószert, szemeteszsákot. A Pannonhalmi mentőegyesület jóvoltából, és adakozók segítségével hétfőn kb. 100 embert látnak vendégül meleg ebéddel a mentők a katasztrófa-sújtotta területen.

  A további segítséget az ott élők nevében is szívből köszönjük.
  Bán Péter (Pannonhalma és Vidéke Mentésügyének Támogatásáért Közhasznú Egyesület elnöke)”
 • 3. Accentos 2010. október 09. 19:01
  „ruhát is lehet vinni? télikabátjaim vannak,férfi,női,sok gyerekholmi,több zsák jó minőségű felnőttruha.”
 • 2. manka1984 2010. október 09. 16:58
  „Esetleg nem lenne olyan aki Abdán keresztül megy segíteni?
  én is küldenék pár dolgot!”
 • 1. Bk003 2010. október 09. 16:55
  „Tisztelt Olvasók!

  Nyúlon is adománygyűjtés indul. Tartós élelmiszer, főként konzervek, maszkok, egyéb védőfelszerelések, amit a bajba jutottaknak gyűjteni szeretnénk.

  Időpont: október 11-október 15. Helyszín: Pilinszky János Általános Iskola

  Előre is köszönjük!

  A szervezők”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Már gipszet sem adagolnak a Marcalba, megszűnt az útzár

A Marcalban a kémhatás már 8,5 pH érték alatt. Feloldották a Koroncó-Rábapatona közötti út zárját. Tovább olvasom