Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

˝A nyúli bornál jobbat sosem ittam˝

A nyúli borversenyre 69, főként 2009-es évjáratú bort neveztek a falu termelői: 40 fehéret, 3 rosét, 26 vöröset. Ez az évjárat bekerül a borvidék legjobbjai közé, mert nagyon jó szőlőből kiváló borok készültek.

A versenyre érkezett nedűk is erről tanúskodtak kellemes illatukkal, tartalmas ízekkel. A bírálóbizottság 16 aranyérmet osztott ki. Az idei nyúli borverseny legjobb borának a Hangyál Pince 2009-es Jázmin borát választották, amely a Nyúl község bora címet is viseli. Három fajta, a cserszegi fűszeres, az ottonel muskotály és chardonnay házasításának eredménye.

Az önkormányzat és a hegyközség is fontosnak tartja a kistermelőket, ezért a versenyben külön is megmérette boraikat. A legjobb kistermelői díjat Fritz Holenstein kékfrankos roséjának ítélték oda. További aranyérmet nyert borok: Prisztóka Tibor 2008-as Cabernet Sauvignonja (Petit Fleure), Lengyel István 2009-es syrazja, az S&S Borház Kft. 2009-es királyleánykája és Irsai Olivérje, a Hangyál Pince olaszrizlingje, Féli Zoltán Blauburgerje, Dénes József királyleánykája és Pusztai Ferenc Nektár borai.

A borverseny hangulatát fokozta a nyúli Borbarát Dalkör és a ravazdi néptáncegyüttes műsora. A borversenyek lényege, hogy a termelők megmérettessék a boraikat, de emellett fontos, hogy évente egyszer egy asztalnál tudjanak ünnepelni és elfelejthessék a nehézségeket. A verseny után még nagyobb lendülettel tudnak nekivágni az új évjárat kihívásainak.

A termelők hangoztatták: ˝Bárhol is voltam, bármilyen jó bort is ittam, de a nyúli bornál jobbat sosem ittam.˝

Olvasóink írták

  • 2. fortuna54 2010. május 09. 08:45
    „Ittak ök valaha külföldi borokat is.Azért az optimizmusuk,dicséretre méltó.”
  • 1. Csetneky 2010. április 26. 10:24
    „˝A nyúli bornál jobbat sosem ittam˝

    Hát komám, akkkor nem irigyellek. :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zene hete Győrben

Kilencedik éve a hazai művészetoktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtókat díjazzák, – az… Tovább olvasom