Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

A nyugodt szolgálat háttere

Új lelkészlakás épült a régi kántorlak helyén a Kossuth utcai református parókiához „kapaszkodva".
  
Régi öröksége a Győri Református Egyházközségnek a Kossuth utcai parókia, amely műemléki védelem alatt áll. A hozzá tartozó hátsó traktus kántorlakásként szolgált. A körülmények, az állagromlás szükségessé tették, hogy valami megoldást kellett keresni az épület jövőjével kapcsolatban.

Új lelkészlakás épült a Kossuth utcai református parókia mellett, amelynek felújítását, ahogy Wágner Tamás lelkipásztor és Kuti József presbiter szavaiból kiderült, a jövőben tervezi az egyházközség.
Új lelkészlakás épült a Kossuth utcai református parókia mellett, amelynek felújítását, ahogy Wágner Tamás lelkipásztor és Kuti József presbiter szavaiból kiderült, a jövőben tervezi az egyházközség. Fotó: Bertleff András


– Az egész ezernyolcszázhatvanötben épült, azóta gyökeres felújítást nem végeztek rajta. Elkerülhetetlenné vált az épületegyüttes mielőbbi rendbetétele – hangsúlyozta Wágner Tamás, a gyülekezet lelkipásztora.

– Az látszott leginkább megvalósíthatónak, hogy lebontjuk a kántorlakást és helyébe lelkészlakás funkcióval új szárny épül. A hivatali ügyintézés a régi épületben maradt. Szeretnénk, ha a jövőben a földszinti rész teljesen a gyülekezeté lenne, így azt ennek szellemében újítanánk fel és a lelkészi hivatal is ott kapna helyet.

A lelkipásztor megemlítette, hogy a parókia Kossuth utcára néző frontját a most zajló rekonstrukció részeként a várossal összefogva próbálják megújítani, illetve olyan pályázati lehetőséget keresnek, amelyek segítségével az egész épület újjászülethet. Az építkezés eddigi szakaszának pénzügyi hátteréről Kuti József presbiter, a gyülekezet korábbi gondnoka számolt be.

– A program öt évvel ezelőtt kezdődött, amihez az egyházközség ötvenmillió forintot tudott összegyűjteni, ráfordítani. Ami azért nagy szó, mert induláskor tizenkettőmillió olyan tartalékunk volt, amire alapozni tudtunk. Ehhez jöttek az évek során a gyülekezeti tagok adományai, a pápai egyházmegye támogatása, a célunkkal, szolgálatunkkal rokonszenvező cégek pénzbeli segítségei – említette a presbiter.

Kuti József végül hangsúlyozta: azért is fontos, hogy ez a korszerű lelkészlakás megépült, mert Isten szolgáinak szüksége van olyan nyugodt háttérre, otthonra, amely erőt ad nekik ahhoz, hogy Jézus létét, életét és tanítását, a jelenkorban betöltött helyét hirdessék.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinövik a kondiparkot Győrben

Robbanásszerűen nő azok száma, akik az új sportőrületnek, az utcai edzésnek hódolnak. Tovább olvasom