Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

A nyugdíjat lopták el a takarítók

Győr - Lelkiismeretlen trükkös csalók járják ismét Győrt és környékét, s szinte kivétel nélkül idős embereket csapnak be, kihasználva jóindulatukat. A rendőrség óvatosságra int a hívatlan „takarítóktól", akik a gyanútlan emberektől ellopják a pénzüke
Az idősek szokásait, hiszékenységét, jóindulatát használják ki azok az elkövetők, akik változatos módszerekkel és igen jó eredménnyel lopják el a nyugdíjukat, megtakarított pénzüket. A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Reinhoffer Csaba alezredes az utóbbi időben – nyugdíjfizetés környékén – történt esetek ismertetésével hívja fel a veszélyeztetett korosztály figyelmét az óvatosságra.

Győrben, a Budai út egyik lakásába csengetett be a kaputelefonon egy nő a napokban, hogy takarítani jött, engedjék be a lépcsőházba. A lakás 77 éves lakója kinyitotta a kaput, de rövidesen az ő lakása ajtaján kért bebocsátást az ismeretlen. Az ajtón kívül két fekete szemű, 25–30 év körüli nő állt, kezükben takarítóeszközökkel, s vizet kértek a felmosáshoz.

A lakás tulajdonosa nem fogott gyanút, mert a lépcsőházban már takarításhoz voltak felhajtva a lábtörlők, így beengedte a nőket. Mi több, a piszkos vizet is kiöntötte, s tisztát adott a „takarítóknak".
Amikor a nők elmentek, az asszony akkor vette észre, hogy elvitték a nyugdíját, 54 ezer forintot.

A Kölcsey utcában egy 84 éves férfihez csengetett be három nő takarítás ürügyén. Ő adott is vizet a felmosáshoz. Amikor a trió elment, akkor vette észre, hogy a szobája fel van túrva, ott kutattak. A férfinek szerencséje volt, mert a pénzét nem találták a „szorgos munkások". A Lukács Sándor utcában élő 84 éves lakótól 45 ezer forintot vitt el két nő, ugyancsak takarítás címén.

Győrszentivánon változott a módszer, a Pengős út egyik családi házába két férfi azzal csengetett be, hogy 10 ezer forinttal tartoznak a szomszédnak, de az illető nincs otthon. Kérték a tulajdonost, vegye át a pénzt. Azonban csak 20 ezer forintos címletük van, adjon vissza nekik 10 ezret. A csere megtörtént, miközben a férfiak kifigyelték, hogy a házigazda hová teszi a pénzét, majd elmentek.

Negyedóra múlva azzal csengetett be ismét a két férfi, hogy 10 ezer forint helyett csak ezret kaptak. Vitatkoztak egy darabig, majd úgy tettek, mint akik beismerik tévedésüket, de mielőtt ismét elmentek volna, egy pohár vizet kértek. Míg az egyik ivott, a másik ellopott a tulajdonostól 54 ezer forintot. A háztól egy kék színű, platós kocsival távoztak.
A bűnügyi osztályvezető elmondta, rendszeresen tartanak felvilágosító, megelőző előadásokat nyugdíjasklubokban, csalási módszerekről készült filmet vetítenek az idős embereknek, szórólapot osztanak ki nekik. Sajnos ennek ellenére mindig akad, akit be tudnak csapni a lelkiismeretlen csalók.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenparkolók, szigorúbb ellenőrzés

Győr - Ötven új, ingyenes parkolót használhatnak – várhatóan már a karácsonyi ünnepek előtt… Tovább olvasom