Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

A nyitottságot is tanulni kell

"Amikor az emberek egy kiállításra elmennek, konkrét formákat, letisztult színeket keresnek. Ha ezt nem találják, elbizonytalanodnak. A nyitottságot is tanulni kell" – vallja Radosza Attila festőművész, akinek jubileumi tárlata a Városi Művészeti Múzeumban látható.
A győri művész kiállítása egyfajta összegzés, hiszen tizenöt év alkotó törekvése látható most a válogatásban. Ahogy Szeifer Judit művészettörténész fogalmazott: „Nincs kezdet és nincs vég. Csak folyamatos, egymásba áttűnő, egymást átható színfutamok."
– Talán a legjobbkor ért a fel kérés, hiszen most jött el az idő, mikor kimondhatom: sajátoménak érzem a festészetet – vallja Radosza Attila.
– Én nem a trendeket követő, állandóan új utakat kereső művészek közé tartozom. Tudatosan építkező, archaikus alkotóként dolgozom. Olajképet festek vászonra, mely laikus szemnek talán „modernnek" tűnhet. De klasszikus formanyelvet követve, a színekkel és formákkal akarok tereket kifejezni.
Mert hiszek abban, hogy a művészet közel hozható az emberekhez. A tárlat anyagát Pápai Emese művészettörténész válogatta össze. Ezek a képek egy művész másfél évtizedes útkeresésének állomásai.

„Egy világegyetem, az emberiség vagy a művészet története felől szemlélve csupán egy pillanat. Egy fiatal alkotó eset ben a pályakezdésnek, a művészi gondolkodás formálódásának, az útkeresésnek meghatározó és kemény munkával nehezített, viszonylag hosszú időszaka ez. Ekkor alakul az alkotó személyiség, körvonalazódnak a technikai és formai keretek, letevődnek a művészi munka alapjai. Ennek az időszaknak a keresztmetszetét adja Radosza Attila győri tárlata" – hangzott el a megnyitón. A kiállítás a Városi Művészeti Múzeumban (Nefelejcs köz) november 3-ig látható hétköznaponként (hétfő kivételével) délelőtt tíztől délután hat óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A találkozások városa

A találkozások városa címmel virtuális képeslap jelent meg a napokban, ami százötven fotót… Tovább olvasom