Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A nyelvtanulás kaland

Ismét egy rendkívüli programmal színesítette a tanévet a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Karával együtt az Edtwin projekt keretében két napos rendezvényt: nyelvi napot és országos nyelvi versenyt rendezett. De mi is az az Edtwin?
Közép-Európa kulturális, szociális és gazdasági fejlődésének elősegítése érdekében Bécs város Oktatási Hivatalának Európa Irodája Pozsony, Dél-Morvaország és Győr-Moson-Sopron megye régióival közösen 3 bilaterális ikerprojektet hozott léte.

A kezdeményezés diákokat, tanárokat és oktatási szakembereket kíván megszólítani, számos találkozási és együttműködési lehetőséget kínálva a résztevőknek. A projekt különös hangsúlyt fektet a szomszédos országok nyelvének megtanulására. Ennek szép példája volt ez az alkalom, hiszen a rendezvényre ellátogatott a Deák-iskola nagymegyeri testvériskolájának egy delegációja és vendégek érkeztek Lanzenkirchenből.Az első napon érdekes előadásokat hallgathattak a német nyelvet ismerő diákok Történelmünk hajója nyelvi hullámokon címmel. Az angolos tanulók szintén érdekes vetélkedőkön, országismereti programokon gyarapíthatták tudásukat.

A rendezvény második napján került sor a Deák Nyelvi Versenyre, amelyet 13. alkalommal rendez meg az iskola. 8 kategóriában 560 tanuló mérte össze tudását az írásbeli fordulóban, a Famulus Hotelben rendezett szóbelire 153 diák kerülhetett be a megye, sőt az ország középiskoláiból.Díjakat ajánlott fel a Bábel, az Oxford, a Maxim és a Nemzeti Tankönyvkiadó. A fődíjat az Edtwinnek köszönhetik a kategóriák díjazott tanulói, akik május 28-án egy bécsi kiránduláson vehetnek részt a felkészítő tanárokkal együtt.

A két napos program után a résztvevők szerint teljesült a rendezvény szlogenje: A nyelvtanulás valóban kalanddá vált.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időkapszulák a jövőnek: 11 ezer emberi üzenet egy szoborban

A szegedi Napfényfürdő előtt nemrégiben avatták fel Rosta S. Csaba és Pados Melinda szobrát. A… Tovább olvasom