Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

A nyárádmentiek Pannónia Kincsével ismerkedtek

Ikrény - A Nyárádmente Kistérségi Társulás Erdélyben éppúgy több mint hatvan községet fog össze, mint Győr környékén a Pannónia Kincse LEADER Egyesület.

Ezért is érkeztek megyénkbe a romániai kistérség képviselői, hogy kapcsolatot építsenek ki a magyar településvezetőkkel. Gergó András, az egyesület elnöke elmondta: még csak ismerkednek egymás tevékenységével, de az már most látszik, hogy mindkét fél számára hasznos lehet a tapasztalatcsere. Ötleteket leshetnek el egymástól és érdemes lehet a későbbiekben együtt pályázniuk uniós forrásokra.

Az erdélyiek elsősorban a magyarországiak pályázati tapasztalataira kíváncsiak, mert e téren előbbre járunk, gyakorlottabbak a hazai társulások. Nyárádmentének viszont olyan természeti, táji adottságai vannak, amelyek turisztikai célú kiaknázása a hazai községeknek is tanulságokkal szolgálhat. A nyárádmenti és a Győr környéki települések mikrovállalkozásainak összefogása pedig az üzleti haszon lehetőségét ígéri. Például egymás termékeinek, szolgáltatásainak ismertségét növelhetik.

A LEADER-csoport az együttműködési megállapodást az erdélyi társulással szerdán írta alá a Pannónia Kincse egyesület székhelyén, Ikrényben, ahol a vendégek megtekintették többek közt a sportcsarnokot és az e-könyvtárat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman egy ügyért

Szinte családként segítik egymást, alkotóközösségként több helyen is bemutatkoztak: Kostelec Éva,… Tovább olvasom