Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A nők jobban féltik az állásukat

Győr-Moson-Sopron - Főként a nőknél erős a munkahely biztonsága miatti aggodalom. ők érzékenyebbek a munkahelyi légkörre is, de a férfiaknál is 90 százalék feletti azok aránya, akiknek ez fontos. Mindezt az e-BérBarométer megyénk elmúlt évére vonatkozó felmérése állapítja meg.
Az e-BérBarométer adatbázis - amelyet hazánkban az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) hozott létre - nemcsak a munkavállalók jövedelmeiről készít összehasonlító elemzéseket, hanem munkakörülményeikről is. Legutóbbi kérdőíves felmérésük is erre vonatkozik, amelyben a tavalyi adatokat összegezték. A statisztika szerint, akik már voltak munkanélküliek a megyénkbeliek közül, azok leginkább csak egyszer voltak.

Az emberek többsége rendszeresen változtatja munkahelyét, ez a munkaerőpiac rugalmasságára utal. Legtöbben két munkahelyet tudnak maguk mögött.

Sokan a hagyományos kapcsolatrendszeren - a családon, az ismerősökön - keresztül próbálnak munkát keresni, de sokan fordulnak a munkaügyi központhoz is.

A megkérdezettek legmarkánsabb megállapítása saját munkájukról megyénkben az, hogy változatos, ámde szellemileg és fizikailag fárasztó, sokszor az egészségre ártalmas, ritkábban veszélyes. A legjellemzőbb vélemény, hogy gyorsan kell dolgozni és szorosak a határidők, a munka stresszes és kapkodó, sokszor ebédre sincs idő.

A munkahely lakóhelytől való távolságára meglehetősen érzékenyek az emberek megyénkben, annak ellenére, hogy az átlagos utazási idő nem hosszú. A dolgozók túlnyomó többsége fél órán belül ér be munkahelyére. A nők elsősorban busszal, gyalog, biciklivel közlekednek, a férfiak inkább autóval. A rugalmas munkaidőt az emberek csaknem fele tartja fontosnak, a munka és a családi élet összeegyeztetése a többség számára nagyon fontos. A dolgozók több mint felének csak egy munkaköre volt jelenlegi foglalkoztatójánál, ami a karrierlehetőség kis esélyére utal. Magas az aránya viszont összességében azoknak, akik hasznosnak tartják a továbbképzéseket és részt is vettek képzéseken, de a férfiak közül többen utasítják el az ilyen lehetőséget.

Az e-BérBarométer adatbázisában szereplő Győr-Moson-Sopron megyei adatok alapján a férfiak bruttó bére 17, a nettó bére 20 százalékkal volt magasabb, mint a nőké. Az érettségizettek körében a bérrés a ni és a férfibérek között jócskán az átlag felett alakult tavaly. A nők 20, a férfiak 14 százalékát foglalkoztatták minimálbéren és csak 2 százalék volt azok aránya, akik nem időben kapták meg munkabérüket.


Nem tudnak a dolgozók az előnyökről

A felmérés szerint a megyei cégek több mint felében van kollektív szerződés, ami nem rossz arány, viszont elszomorító, hogy a válaszadók 45 százaléka nem tudja, hogy van-e kollektív szerződés a cégnél, ahol dolgozik. Pedig ez a megállapodási forma ad alkalmat arra, hogy A munka törvénykönyvében elírtaknál kedvezőbb juttatásokat, munkakörülményeket biztosítson a dolgozóknak a munkaadó és a munkavállalókat képvisel szakszervezet közti egyezség. Mivel a kollektív szerződés minden dolgozóra kiterjed, nemcsak a szakszervezeti tagokra, ennek a ténynek jóval nagyobb publicitást kellene kapnia. Szakszervezeti képviselet a vállalatok 63 százalékában van, de csak a válaszadók 27 százaléka szerint van a szakszervezetnek befolyása a vállalatvezetésre. Az érdekképviselet befolyása viszont éppen úgy növelhet, ha több munkavállaló fog össze.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország érdeke is, hogy legyen LB-elnök

Győr - A parlament hétfőn titkos szavazással dönt arról, hogy Havasiné Orbán Mária, a Győri… Tovább olvasom