Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

A nevelés az élhetőbb környezetért

Az erdőpedagógiától a környezetpedagógiáig címmel rendeznek két napos nemzetközi konferenciát a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán.

Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a környezetszennyezés csökkentésének lehetőségei közt kiemelkedőnek tartják a szakemberek az egyes emberek életmódjának megváltoztatását. Az ehhez szükséges tudás megszerzését pedig szerintük minél korábban, már gyermekkorban el kell kezdeni, tehát e téren nem kis szerepe van a pedagógusoknak. E szempontból összegzik a nevelés eredményeit az előadók és a résztvevők. Arra is felhívták a szervezők a figyelmet, hogy magatartásunk befolyásolja a környezet állapotát, azon keresztül pedig visszahat egészségünkre és a környezetpedagógia minden iskolai tantárgyba belecsempészhető.

Szó lesz a tanácskozásokon többek közt az erdei iskolákról, az önkormányzatok hulladékgazdálkodásáról, a megújuló energiákról, az óvodai természetszeretetre nevelésről, a tanulmányutakról, az osztálykirándulásokról és a zoopedagógiáról is. A konferencia egyben pedagógus-továbbképzés, de mai és holnapi előadásai nyitottak az érdeklődőknek is. Bővebb információk a programról a www.erdopedagogiaprojekt.com és a www.ak.nyme.hu internetes honlapokon olvashatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népmesemondó verseny Ménfőcsanakon - immár huszadszor

A Hegyalján innen, Sokorón túl versenyt április 5-én rendezik a Bezerédj-kastélyban. Tovább olvasom