Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A népdal kiapadhatatlan kincsestár

Egy hétre benépesült a tápszentmiklósi iskola épülete: kézműves- és népzenei tábort szerveztek.
A népzenei táborba a bakonyaljai kistelepülésekről mintegy ötvenen érkeztek, és érdekesség, hogy délelőttönként a tápszentmiklósi Búzavirág népdalkör tagjai is itt énekeltek, így gyakran előfordult, hogy a nagyszülő az unokájával együtt fújta a nótát. Kurucz Istvánné, a tábor főszervezője elmondta, hogy a tematikus daltanulás idei témája Hazánk, Magyarország volt a Magyar Rádióból is jól ismert Budai Ilona vezetésével, aki évek óta szívesen tanítja a tápszentmiklósi és a környék iskoláinak diákjait.

– Megszállottan hiszek abban, hogy amit egy gyerek lelkében az ember „elültet", az egyszer kivirágzik – vélekedett az előadóművész. – Ha nem is mindenki a gyerekek közül, egészen biztos, hogy lesznek, akik egyszer valahol ezt továbbviszik, ha máshol nem, a családjukban hasznosítják vagy adják örökül. Szeretek újra meg újra idejönni, mert a gyerekeknek mindig tudok újat tanítani és mondani, a kollégákkal pedig szívesen dolgozom együtt.

– Másodszorra vagyok itt, nagyon jól érzem magam – állítja Kovalcsik Apolka Töltéstaváról, aki citerázni, énekelni tanul, de a szünetekben szívesen bekopogtat a kézművesekhez is. Érdekli a gyöngyfűzés, épp egy kisegeret készített el gyöngyökből. A tápszentmiklósi Pőcze Gábor táncolni szeret leginkább, de mint mondta, régi barátokkal, például a bakonypéterdi Szurits Norbival is itt találkozott újra.
Hétvégére elkészültek azok a szemet igencsak gyönyörködtető gyöngy-, nemez- és batikmunkák, amiket a családtagok, ismerősök egy gálaműsor keretében megcsodálhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincskeresés a Dunakapu téren

Izgalmas kincsek, hangulatos kacatok várják rendszeresen a nézelődőket a győri régiségpiacon. Tovább olvasom