Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > A nepáli lámának tetszett a gyárvárosi ház, de kevés volt az öt szoba

A nepáli lámának tetszett a gyárvárosi ház, de kevés volt az öt szoba

Spirituális kisugárzás szempontjából megfelelt a gyárvárosi ingatlan a nepáli lámának, de az öt szoba kevésnek bizonyult. Tanpai Rinpocse így tovább keresi az igazit.

Szeghalmi Balázs - 2010.04.22. 04:11
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Mint arról az Openhouse blogjában beszámolt: Győrben járt és keresett ingatlant a nepáli láma, Tanpai Rinpocse.

"Az ügy legújabb fejlemény, hogy a Gyárvárosban megtekintett ötszobás házat valószínűleg nem vásárolja meg a nepáli láma, de az továbbra is áll, hogy Győrben újabb ingatlanokat szeretne megnézni Tanpai Rinpocse" – mondta a kisalfold.hu-nak Antalné Németh Enikő, az Openhouse munkatársa.

Ezt a 29 millió forint értékű házat nézegette Tanpai Rinpocse. Forrás: Openhouse.hu.
Ezt a 29 millió forint értékű házat nézegette Tanpai Rinpocse. Forrás: Openhouse.hu.

Milyen a ház `szelleme´, avagy a spirituális kisugárzása?  

"Közben kiderült az is, hogy a nepáli láma nem magának kíván ingatlant vásárolni Győrben, hanem egy Európában egyedülálló, buddhista meditációs központot szeretne létrehozni Győrben, s ehhez keres megfelelő ingatlant.


Tanpai Rinpocse.
Tanpai Rinpocse.


A győri látogatása során elsősorban arra figyelt Tanpai Rinpocse, hogy milyen spirituális kisugárzása van a helynek. A hozzánk visszajutott információk szerint a gyárvárosi ingatlan `szelleme´, a telek természetes környezete meg is felelt számára, azonban az öt szobát végül kevésnek tartotta" – tudtuk meg Molnár Kristóf.

Hol alapítják meg a meditációs központjukat a buddhisták? Esetleg Sopron környékén?

Az Openhouse cégtulajdonosa hozzátette: egyre több ingatlanvásárló embert érdekli a ház spirituális kisugárzása, sőt, az sem ritka, ha a vásárlók feng shui szakértővel közösen tekintik meg a kiszemelt házat.

Tanpai Rinpocse nepáli láma tudomásunk szerint viszonylag sokat tartózkodik Magyarországon, s a buddhisták a fővárosi központjukon kívül egy ingatlant már vásároltak maguknak Kunhegyesen.

A láma honlapja szerint április 12-én hétfőn késő délután járt Győrben, amikor is a MTESZ székházban tanított.

Hogy az Európában egyedülálló, buddhista meditációs központot végül hol alapítják meg, egyelőre nyitott kérdés: információnk szerint Győrben, Sopron környékén és Pest megyében keresik az ideális helyszínt.Aki megalapította a Fehér Királyi Kolostort Kathmandúban

Rinpocse 1990-ben megalapította a Fehér Királyi Kolostort Kathmandúban, Nepálban, ahol több száz szerzetes részesül ingyenes tanulmányokban, szállásban és étkeztetésben. Ez Nepál egyik legnagyobb kolostora.


A Fehér Királyi Kolostor, Kathmandu.
A Fehér Királyi Kolostor, Kathmandu.

A mester nemcsak a meditáció gyakorlását hangsúlyozza tanítványainak, hanem azt is, hogy tiszteljék az országukat, a vallásukat, valamint minden vallás lényegét egyesítve és megértve, segítsék az országukat és az egész világot.

Rinpocse különösképpen arról tanít, hogyan csillapítsuk le a harag tüzét, hogyan találjuk meg a békét magukban és ezáltal hogyan teremtsünk békét az egész világ számára.

A mestertől sokat idézett mondat, miszerint "a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása Magyarországról fog elindulni, és hogy a világ szívcsakrája a Pilisben van".

A nepáli láma bővebb életrajzát ide kattintva olvashassák el! 

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 22 hozzászólás
Moderálásra küldöm 22. janika 2010.04.26. 13:30

Nocsak kevés a "Pipacs" ebbenaz országban?

Moderálásra küldöm 21. gyugyu1 2010.04.23. 13:27

Végre felfedezik Győrt ! Már itt vannak a zsidók,a jehovák, a muzulmánok a hit-esek a mormonok és most bejelentkeztek budhisták is !! Már nagyon hiányzott a baross ut forgatagából a hittéritők hadából néhány tibeti pap is ! Nekem nagyon hiányzik még néhány burkában babakocsit toló kismama is a az str-ről !! / bocs a romák-ról megfeledkeztem ,elnézést !!// . Mi lenne ha ez a szines gyülekezet a saját hazájában élné meg hitét és aki kiváncsi rájuk elutazna megnézni őket ??? Mi meg maradiak néznénk a történelmi egyházak tagjaival és az "ateistákkal egymást !!!

Moderálásra küldöm 20. elemér 2010.04.23. 12:05

Nem lehet egyedülálló buddhista meditációs központ Eu.-ban, mert Ljubljana-ban már van egy neki. A világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása USA-bol indult el, és Obama a nagymester.

Moderálásra küldöm 19. egyolvasó 2010.04.23. 09:10

T. enci74! Gondolom Bali01-nek esze ágában sincs megválni az ingatlanától, valószínűleg tréfált, ahogy én is. Ha Ön ezt nem vette észre, az nem az én hibám. További szép napot!

Moderálásra küldöm 18. enci74 2010.04.22. 23:36

Kedves "egyolvasó"!
Egyetértek, óvakodni kell az ingatlanosoktól. Galád módon kiszimatolják, felveszik és még a végén képesek el is adni az ingatlant. Akkor aztán tök szar lesz minkenkinek.

Moderálásra küldöm 17. egyolvasó 2010.04.22. 17:57

Javítás: kiszagolják

Moderálásra küldöm 16. egyolvasó 2010.04.22. 17:54

#6

Vigyázni kell az ilyen hozzászólásokkal, mert az ingatlanügynökök gyorsan kiszagolja ám, hogy merre is van az ingatlana. Utána meg majd nem győzi őket elzavarni. :)

Moderálásra küldöm 15. 983 2010.04.22. 17:32

És innen fog elindulni a a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása..... aha, látszik...

Moderálásra küldöm 14. vonLichthofen 2010.04.22. 15:04

oooooops, most látom a Mester képén, hogy - nem vicc!!! - VITÉZKÖTÉSES ruhát visel, jóllehet nem fekete, de előfordulhat az, hogy titokban a Jobbiknak dolgozik?
Valami titkos üzenetet hordoz, amit igy akar közvetiteni a választások második fordulójára?
Lehet, hogy a békés külső egy vérmagyar, kirekesztő, jobboldali, rasszista, megosztó, titkos gárdatagot leplez?

Namasté, Rinpoche

Moderálásra küldöm 13. vonLichthofen 2010.04.22. 14:54

Az azért sajnálatraméltó volna/lesz/ ha a tiszteletreméltó Rinpoche, a Mester nem Győrt választja az uj meditácios központ helyéül.
A sok láma, a sárga selyem köntösben, a vicces süvegben/nem a Ku-Klux-Clan sapóra emlékeztet?/ igazán érdekes színt kölcsönözne a város már amúgyis színpompás kavalkádjához, a gazdag etnikai hagyományaihoz.
Évente kétszer rendezhetnénk - a polgármester támogatásával/Rába utcai gyerek, vagy mi/ - Ujvárosi Folklór Fesztivált a már őshonos Indiából idevándorolt honfitársak, a Lámák, és a fekete kaftánt, fekete kalapot és harisnyát viselő szakállas népesség részvételével. A kiszorulóban lévő Turáni eredetű népesség még meghívást sem kapna, eleget mulatoztak itt 1000 évig....


22 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...