Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A nélkülözhetetlen szakácskönyv

A Kisalföld 10., jubileumi szakácskönyve nélkülözhetetlen kiegészítője az eddig megjelent Kisalföld-receptek könyveknek. Azt is mondhatnánk, méltó megkoronázása az eddigi sorozatnak.


Lajsz András szeret főzni, de leginkább mint legendás mixert emlegetik. Kelemen Endre mesterszakács a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régióelnöke, de az amerikai nagykövetség séfjeként kápráztatja el az egész világot.

Közös bennük, hogy mindketten elkötelezett hívei a Pető-féle konyhának. És mindketten beszerzik a Kisalföld 10., jubileumi recepteskönyvét, amelyben a legendás séf, Pető István árulja el, hogyan főzzünk gyorsan, finomat, sokfélét!

A Kisalföld 10., jubileumi szakácskönyve nélkülözhetetlen kiegészítője az eddig megjelent Kisalföld-receptek könyveknek. Azt is mondhatnánk, méltó megkoronázása az eddigi sorozatnak.

Kezdőknek, haladóknak, a finom ételek kedvelőinek állította össze a Kisalföld 10. recepteskönyvét Pető István. A serpenyős finomságok sem maradtak ki.
Kezdőknek, haladóknak, a finom ételek kedvelőinek állította össze a Kisalföld 10. recepteskönyvét Pető István. A serpenyős finomságok sem maradtak ki.


Pető István Venesz József-díjas mesterszakács, Schnitta-díjas vendéglős, a Szakácsegyesületek Világszövetségének örökös tiszteletbeli tagja a Kisalföld-szakácskönyveket az első kötettől az utolsóig segítette magas fokú szakmai hozzáértésével. "Mindig az volt a szándékom, hogy segítsünk. Az olvasói receptek kitűnőek, és egy-két apró konyhai fortélyt eddig is elárultam már annak érdekében, hogy könnyebben és gyorsabban tudjanak finom ételeket készíteni. Most egy egész könyvben mutatom meg, én hogyan csinálom"  – mondta el a komoly, több hónapos munkával elkészült kötetről a kitűnő gasztronómiai szakember.

A Pető-féle konyhaművészetnek, amelynek középpontjában a természetesség, az egyszerűség, a gyorsaság áll, az egész országban vannak hívei. Lajsz András, a "mixerkirály" komoly elragadtatással beszél a megyénkben élő és dolgozó mesterszakácsról. "Pető István az a szakács, aki nem csupán tudja, de meg is ismerte, hogyan, miből főznek a világban.

Soha nem jön zavarba a konyhában. A problémamegoldó képessége egyszerűen határtalan. Számtalanszor voltam tanúja, hogy tíz perc alatt varázsolt az asztalra olyan finomságokat, amelyek ránézésre órák munkái voltak. Nagyon helyes, hogy recepteskönyvírásra adta a fejét. Ez a kötet jó és ajánlható lesz minden laikusnak és profinak is. Biztos, hogy amint megjelenik, beszerzek belőle egy darabot magamnak."

A gasztronómiai életben is komoly tekintélye van Pető Istvánnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy a budapesti amerikai nagykövetség főszakácsa, Kelemen Endre Venesz József-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régióelnöke, az amerikai nagykövetség séfje is boldogan mesél róla.

"Sok nemzetközi versenyen dolgoztam vele együtt. Megfontolt, mindig nyugodt ember, aki feltűnően tájékozott a különböző nemzetek ízvilágában.

Minden szakács a saját személyiségéhez alakítja a recepteket, a saját titkait beleépítve azokba. Istvánnak rengeteg ilyen titka van, és nagy öröm számomra, s gondolom, minden konyhát kedvelő számára, hogy ezek a titkok ott lehetnek majd a konyhában, a többi receptkönyv mellett. Szerintem ezt a kötetet forgatják majd leggyakrabban a háziasszonyok."

A Kisalföld receptjeinek 10. kötete. Több mint 250 recept  6 –  levesek, halételek, húsételek, főzelékek, édességek, vendégvárók és kiegészítők – kategóriában. Ráadás: 100 jó tanács a konyhában. Bónusz: Fűszerek világa. Ízelítő és fűszerkisokos. Kisalföld-hűségkártyával csak 2290 Ft-ért, Kisalföld-hűségkártya nélkül 3500 Ft-ért. Hívja a Kisalföld-zöldszámot! Rendelje meg! 06-80-/504-504Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagytestű kutya kétszer marcangolta szét a tacskót Győrben - fotók

Öt helyen kellett összevarrni azt a tacskót, amelyet kétszer támadt meg nagytestű kutya a győri Szabolcska és Téglavető utca találkozásánál. Tovább olvasom