Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 22°C Még több cikk.

A negyvenedik nemzetközi művésztelep

Győr - Július 7–26.: A város legjelentősebb művészeti hagyományai között számon tartott Nemzetközi Művésztelepen, amelyet a Városi Művészeti Múzeum szervez, ebben az évben 12 művész vesz részt, köztük a magyar alkotókon kívül Szlovákiából, Észtországból, Svájcból, Egyiptomból, Finnországból, Japánból és Kanadából érkeznek művészek.
Az alkotók a Grafikai Műhelyben, a Városi Művészeti Múzeum restaurátorműhelyében és a Borsos Miklós Múzeum épületének időszaki kiállítótermében dolgoznak. A művészek festményeket, a legkülönbözőbb papíralapú műveket, egyedi és sokszorosító grafikákat készítenek, amelyek közül jó néhány a Városi Művészeti Múzeum kortárs művészeti gyűjteményét gyarapítja.

A művésztelepi programok között bemutatkozó előadások, beszélgetések, budapesti, veszprémi és zirci hétvégi kirándulás szerepel, és a város kulturális programjainak látogatása.

A háromhetes alkotómunka kiállítással fejeződik be, melynek a megnyitásán a múzeum a közönség által legjobbnak talált művésznek művészeti díjat ad át, amely a jövő évben egy önálló kiállítási lehetőséget jelent.

Információ: Városi Művészeti Múzeum, Pápai Emese művészettörténésznél, tel.: 96/322-695/19, e-mail: museum.info@t-online.hu, web: www.artmuz.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnok táncosok

Győr - A hiphop műfajában szerzett két világbajnoki címet a győri Dimenzió Tánc Sport Egyesület… Tovább olvasom