Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A ˝NE-felejcs˝ filmvetítéssel emlékezik Trianonra

Győr. A ˝NE-felejcs˝ Polgári Egyesület nyilatkozatot tett közzé a trianoni békediktátum aláírásának 90. évfordulója kapcsán.

Abban leszögezik, mivel az önkormányzat pénteken ünnepséget tart, ezért nem tartják meg hagyományos rendezvényüket, s filmvetítéssel emlékeznek.

A nyilatkozatban kinyilvánítják: egyesületük nagy örömmel vette, hogy végre törvényjavaslat született a nemzeti összetartozás napjáról. Az is örömteli, hogy végre a 90. évfordulón a győri városvezetés először, de tart megemlékezést az Országzászló emlékműnél. Hozzáteszik, az egyesület nem hajlandó a győri polgárokat megosztani, nem akarja, hogy választani kelljen a rendezvények között és lemond a hagyományos trianoni megemlékezéséről. Azt azonban elvárták volna, hogy az illetékesek időben tájékoztatják azokat, akik hagyományosan, hat éve itt tartják rendezvényeiket. A ˝NE-felejcs˝ Polgári Egyesület idén is méltó módon emlékezik a 90 évvel ezelőtti szégyenletes országcsonkításra, s június 4-én 18 órakor bemutatja Koltay Gábor Vérző Magyarország című filmjét a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahová minden jó érzésű magyar polgárt elvár – áll a Fehérné Markó Kamilla elnök által aláírt nyilatkozatban.

Olvasóink írták

  • 1. hunlaprovo 2010. június 04. 08:13
    „A városi rendezvény mikor lesz és mi a programja?
    2 napja keresem d egy sort se látok sehol?
    Nem ennek a lapnak kellene erről tudósítani?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a győri Sorház utca

Az idei lakóutcaprogramból három utca újul meg több mint 40 millió forint értékben a győri 4. számú… Tovább olvasom