Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A nagy fogás

A tapasztalt horgászok szerint nincs ahhoz fogható érzés, mint mikor a boton, a zsinór húzásán megérezni: megvan a vizek óriása. Szabad Levente Zsolt győri nyomozótisztnek megadatott mindez. Zsákmánya 192 centiméteres, 47,6 kilós harcsa lett.
A harmincas éveinek elején járó győri Szabad Levente Zsolt családjának férfi tagjai valamennyien szenvedélyes horgászok voltak. Nagyapja, akit önkéntelenül drága jelzővel említ, a Tiszán nemritkán akasztott meg húszkilós pontyokat, ám az övéi közül az senkinek sem sikerült, ami neki. Győrben, a Holt-Marcalon, a gátőrkanyarban, ahogy a helyiek ismerik, a töklevelesnél egy 192 centiméter hosszú, 47,6 kilós harcsát ejtett zsákmányul.

Szabad Levente Zsolt a zsákmánnyal
– Este nyolc óra tájban ültem ki a stégre, éjfélig-egy óráig maradtam volna, mint általában, ha időt szakíthatok a szenvedélyemre. Béketűrő a természetem, türelmes horgász vagyok. Életem szerencséje 11 órakor érkezett el. Amurra horgásztam három szem kukoricával. A zsinór húzásán, irányán azt lehetett érezni, hogy óriási hal akadt a horogra, s hogy feltehetően harcsa. Egy héttel korábban volt egy nagy kapásom, valami elvitte 120 méter hosszú, 20-as fonott zsinóromat. Ezért eggyel erősebbet vásároltam. Tíz percen át a stégről küzdöttünk egymással, aztán csónakba szálltam. Az én nagy halam úgy negyven perc fárasztás után mutatta meg először magát. Hihetetlen volt. Csodálatos érzés. Szabó Antal horgásztársammal végül szákot húztunk a harcsa fejére, úgy sikerült a csónakba húznunk.

A férfi tisztában van vele, milyen kivételes szerencse érte. Megakasztani egy ilyen halat, aztán zsákmányul is ejteni, nem kis feladat, hiszen egy ekkora példány jóformán arra megy, amerre akar.
Az óriási harcsából kapott a horgásztárs, Szabó Antal, jutott belőle bőven a családnak, a barátoknak. A nagy fogás óta Szabad Levente Zsolt 7 kilós pontyot, amurt fogott, tehát mint általában korábban. Nem számít, a halak menetrendszerűen érkeznek. Az óriásharcsa előtt egy 13 kilós amur volt a legnagyobb hala. Bárhogyan alakuljon is ezután horgászszerencséje, a családos férfi élete nagy halát már megfogta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés az új igazgató személye

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karának megbízott… Tovább olvasom