Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A muzsika öröme határon innen és túl

Tehetséges lengyel, szlovák és győri muzsikus növendékek mutatkoztak be hétvégén a IV. Lengyel Zenei Fesztivál keretében, amelynek szervezését a Liszt Ferenc Zeneiskola vállalta. A győri fiatalok tavasszal utaznak viszontlátogatásra, Lengyelországba.
Szakács Erika igazgató elmondta, a mostani kapcsolat a korábbi Schopin-versenyek kiteljesedése, a pénteki tehetségnap pedig kiemelt jelentőséggel bírt, hisz a győri intézmény egyben tehetségpont is, így szorgalmazzák a tehetséggondozást. A művészeti intézmények eddig és ezután is fontosnak tartották a témát, az iskolák egymás közötti nemzetközi kapcsolatai pedig kitűnő lehetőséget jelenthetnek a bemutatkozásra, a nemes versengésre és a közös koncertekre.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


„A zene semmi mással nem pótolható"
Szakács Erika igazgató szerint a zenetanulás komplex folyamat, a gyerekek lelki fejlődését mindenképpen gazdagítja. A zenei kultúráltság kihat a fiatalok tanulmányaira: a matematika- és a nyelvek tanulására is. A zenetanulás a lelket gazdagítja, a növendékek egymásra figyelése, partnersége pedig a kamarazenélésben mutatkozik meg.

Fotó: Harcsás Judit
A zeneiskolai tehetségek közös koncertjének a Széchenyi István Egyetem hangversenyterme adott otthont. Felvételünkön a hangversenyt adó növendékek egy csoportja. Fotó: Harcsás Judit
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 81-esen: megszűnt az útzár

Egy személyautó először az árokba hajtott Pér külterületén, majd onnan visszatért az útra - innen… Tovább olvasom