Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

A művészet segítheti a beilleszkedést

Győr - Kalandra fel! címmel Győr adott otthont a XX. Országos és VII. Nemzetközi Kulturális Fesztiválnak, amelyet a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezett.
Különös fesztivál, amelyre 56 hazai oktatási és szociális intézményből, alapítványtól és egyesülettől, valamint 7 európai partnerszervezettől mintegy 1050 résztvevő érkezett közel 125 produkcióval. A szervező Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület olyan kiemelkedően közhasznú szervezet, amely az iskolás- és felnőttkorú értelmi fogyatékos embertársaink művészeti tevékenységének felkarolására és színvonalának fejlesztésére vállalkozott.

Az egyesület célja, hogy megteremtse a családban, valamint az intézményekben élő vagy oda bejáró fogyatékosok részére az egyes művészeti ágakban történő tevékeny részvétel és a nyilvános színre lépés lehetőségeit, ezzel is segítve az értelmileg sérült személyek önkifejezését és társadalmi beilleszkedését.

A kulturális fesztivál kiegészítő rendezvényei között központi helyet kapott a fogyatékos művészek munkáit bemutató Országos Ipar- és Képzőművészeti Kiállítás, amely Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnökének ajánlásával a sérült alkotók bőr-, papír-, csuhé-, batik- és folttechnika-alkotásait mutatta be.

A fesztivál alatt délelőtt és délután a fogyatékosok művészeti bemutatóit láthatta a közönség a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban, illetve a megyeháza előtti téren felállított szabadtéri színpadon, az estéket pedig szórakoztató műsorok zárták, amelyeken többek között fellépett a MÉZ és a Digitál Zenekar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenezren a Győri Nyár nyitányán

Győr - A Győri Nyár 42 éves történetében még csak hasonló méretű tömeget sem láthatott a város a nyitórendezvényen. A megszokott tízezer helyett körülbelül ötvenezren voltak péntek este a Dunakapu téren, az érdeklődés elsősorban az Omega együttesnek szólt. Tovább olvasom