Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

A múlté lehet a kréta és a fekete tábla

Győr - A kréta és a fekete tábla a múlté lehet, a modern technika veszi át a helyét – már persze, ha az iskoláknak lesz pénzük rá. A győri Hild építőipari szakközépiskola és technikum szerencsés: ingyen kapott egy ilyen felszerelést.
Pénteken a tanárok ismerkedtek a jövő oktatási eszközével a győri Hild-szakközépiskolában. A Mimio névre hallgató interaktív tábla mindent tud, ami a korszerű oktatásban szükséges. A projektor által kivetített képet, ábrát, szöveget a táblán kiegészíthetik, belejavíthatnak, mindez színesben azonnal megjelenik a táblán kívül egy számítógép, például laptop képernyőjén, elmenthető tetszés szerinti formában későbbi felhasználásra vagy továbbmunkálásra. Felkerülhet az internetre, így egy időben láthatják bárhol a világon. Ugyanígy „visszafelé" az internetről a táblára varázsolható bármi, ami az oktatáshoz szükséges, mondjuk térképek, életrajzi adatok, műszaki leírások, akármi.

A tábla mérete 120-szor 240 centiméter, az interaktív eszköz viszont könnyen hordozható, körülbelül fél kiló, használható mindenütt, ahol van számítógép és fehér tábla.

A tegnapi bemutatón Fekete Tamás, a Mimio forgalmazásával foglalkozó Eu Trade Kft. munkatársa ismertette meg a rendszerrel a Hild tanárait. Ott volt Kaproncai Tamás, az iskolával régóta kapcsolatban álló Digitáltechnika Kft. kereskedelmi vezetője, aki a kapcsolatot összehozta. Mégpedig oly eredményesen, hogy a Mimiót az iskola egyéves ingyenes használatra megkapta, ha pedig a tanárok eredményesen használják is, maradhat ajándékként. A berendezés a szoftverrel egyébként körülbelül 400 ezer forintot ér.

A Hild igazgatója, Józsa Tamás igen értékesnek tartja az interaktív táblát. Mint mondja, bizonyított, hogy az oktatás ilyen formája jobban felkelti a tanulók érdeklődését. Használatával nem nagyon lehet gond, hiszen ezek a fiatalok már szinte számítógép-ismerettel születnek...

Az iskolában ősztől 16 osztály indul 500 tanulóval, közülük 120-an technikusi képzést kapnak. Az interaktív tábla használatát úgy osztják el, hogy mindenki hozzáférjen.

Jutasi Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás a kismegyeri általános iskolában

Győr-Kismegyer - Több mint tíz év elteltével újra jelentős felújításon esik át a Kölcsey általános… Tovább olvasom