Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A miniszternek küldte el az aláírásokat

2543 aláírás gyűlt össze a Kovacsics Imre polgármester- jelölt által kezdeményezett győri akció során a Frigyes-laktanya ügyében.
Négy nap alatt 2543 aláírás gyűlt össze a Kovacsics Imre polgármester- jelölt által kezdeményezett győri akció során a Frigyes-laktanya ügyében. Az aláírásokat mellékelte is Kovacsics Imre ahhoz a leveléhez, amelyet tegnap küldött el a kulturális miniszternek és az örökségvédelmi hivatal igazgatójának.

A polgármesterjelölt tegnap feladott levelében az aláírásgyűjtés eredményéről tájékoztatta Hiller István oktatási és kulturális minisztert, valamint Varga Kálmánt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal igazgatóját. Beszámolt arról, hogy a győri Frigyes-laktanya területén található fegyverraktár és fogda épületének bontása a kulcsa annak, hogy folytatódhasson az épületek rekonstrukciója és kialakulhasson itt Győr új belvárosi negyede. „A befektetői szándék adott, a tervek készen állnak, a vitás pont csak e két épület körül van.

Mindenesetre ez elegendő ahhoz, hogy a befektető esetleg visszalépjen szándékától és az új városközpont ne jöhessen létre. Győr lakossága a szovjet csapatok távozása óta várja ennek rendbetételét, az aláírások mennyisége jelzi, hogy a győri polgárok a megoldás keresése mellett állnak, és azt szeretnék, ha mielőbb rendeződne a befektető, az örökségvédelmi hivatal és a város közötti vitás kérdés" – szól a levél. Kovacsics Imre elmondta: 2543 aláírás gyűlt össze négy nap alatt, amiből ráadásul kettőt, mondhatni, elmosott az eső. A civil jelölt reméli, hogy a megszólított vezetők eljönnek Győrbe, s a hivatal hajlandó lesz újratárgyalni a kérdést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretik a vállalkozók Győrújbarátot

Kiemelkedően sok, 511 vállalkozás működik Győrújbaráton, több mint kétszázzal megelőzve a… Tovább olvasom