Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

A miniszter támogatást ígért a fesztiválnak

A kultuszminiszter hamarosan megint Győrbe látogat, mert meg akarja ismerni az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó megyeszékhely terveit.
Bozóki András úgy véli, a vidék kultúráját is be kell kapcsolni az ország vérkeringésébe.

– Az elsősorban Győrhöz kötődő Mediawave Magyarország egyik legfontosabb összművészeti rendezvénye. Fontos, hogy a vidéki városok kulturális szemléletében megjelenjen az, amit a Mediawave képvisel, a kulturális sokszínűség – ezekkel a dicsérő szavakkal kezdte Bozóki András sajtótájékoztatóját, amelyet Győrött nemrégiben tartott.

Abból az alkalomból látogatott el a Fényírók Fesztiváljára (mely tegnap zárult), hogy az már tizenöt éves múltra tekinthet vissza, de mint elmondta, ez nem jelenti, hogy ezzel „letudta" Győrt. Hamarosan megint a kisalföldi megyeszékhelyre jön, mert az versenyben van az Európa Kulturális Fővárosa címért. Szeretne a polgármesterrel találkozni, meg akarja ismerni az önkormányzat prog ramját, amelyet a versenyre készített pályázatában fogalmaz meg.

Bozóki szerint a vidék és a fiatalok kultúráját is be kell kapcsolni az ország vérkeringésébe. Leszögezte: a rock, a dzsessz, az alternatív zene is a magyar kultúra része, ezt a kultúrpolitikának tudomásul kell vennie.
Elmondta, hogy a Mediawave az elkövetkezőkben számíthat a minisztérium támogatására és hozzátette: „De számot nem mondok!"
A hazai művészeti fesztiválokra a tárca a gazdasági helyzetből adódóan nem tud elegendő pénzt szánni, vagyis az igényekhez képest kicsi a kerete. De ez a miniszter szerint jó hír, mert azt jelenti, hogy már sok – több mint száz – fesztivál bizonyította létjogosultságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívből segítő bizalom

A győrsági Bodnár Zsolt látása gyerekkora óta folyamatosan romlik, szemidegsorvadás miatt. Tovább olvasom