Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

A mesterek szakácskönyve - itt a Kisalföld receptjei 4.

Tudja már, hogy milyen finomságokkal várja szeretteit karácsonykor az ünnepi asztalnál? Már nem kell sokat gondolkodnia és várnia sem, mert
nemsokára válogathat a finomabbnál finomabb ételek közül a hamarosan megjelenő új Kisalföld-szakácskönyvből.

És nem is akárkik ajánlják a recepteket önöknek. Eddig a négy mesterszakács válogatta az önök kedvenceit, most játékosan ugyan, de fordult a kocka, ők készítették el és gyűjtötték egy könyvbe a saját kedvenceiket, hogy olvasóink csemegézhessenek az eddig csak „csemegézők" csemegéiből.

A négy mesterszakács, Edvi László, Sátor László, Suga Péter és Pető István eddig az olvasóink által beküldött több mint háromezer recept közül válogatott, és választotta ki azokat a kiváló ételleírásokat, amelyek végül bekerültek A Kisalföld receptjei – Az olvasók szája íze szerint szakácskönyvek eddigi három megjelent kötetébe. Most ők találták ki, nevezték el kedvenc ételeiket – bár rengeteg finomság van még a tarsolyukban –, és azok elkészítésével ismét egy kiváló szakácskönyvet ajánlhatunk önöknek.

Ez a mostani egy különleges könyv lesz kedvenc mesterszakácsaink, Sátor László, Pető István, Suga Péter és Edvi László kiváló receptjeivel.


Tavaszi ígéretünket valóra váltottuk

A Kisalföld receptjei 4. – Mesterek szakácskönyve megjelenését olvasóinknak már tavasszal beharangoztuk. A három eddigi megjelent szakácskönyvről – többszöri utánnyomással és több mint 50 ezer előfizetői megrendeléssel – méltán mondhatjuk, hogy a hazai könyvkiadás sikertörténete. Reméljük, a mostani, negyedik kötetről is hasonlókat írhatunk a következő karácsonykor.

Már a negyedik

Alig telt el fél év, és a Kisalföld újra előrukkolt egy szakácskönyvvel. Két évvel ezelőtt, amikor meghirdettük a Bizalmasan melléklet receptversenyét, senki nem gondolhatta, hogy 25 hónap múlva már a negyedik szakácskönyv kerül az olvasók kezébe.

Pazar receptkínálat

Ez a mostani egy különleges könyv lesz kedvenc mesterszakácsaink kiváló receptjeivel. És hogy mit ajánlanak a mesterszakácsok önöknek? Receptjeikben keverednek a hagyományos ételek és újdonságok ízei, találunk bennük egyszerű vagy kissé időigényesebb ételleírásokat – a gombás melegszendvicstől kezdve a tűzdelt szarvasgerincig –, de abban biztosak lehetünk, hogy ha elkészítjük őket, különleges ízvilágban és élményben lesz részünk. Levesek, előételek, főételek és édességek várják, hogy olvasóink is megismerjék őket úgy, ahogy a mesterszakácsok készítik a különböző fogásokat. Jó főzőcskét és jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

Kifinomult ízkedvencek
Sátor László szakmai tapasztalatait egybesűrítve azokat a recepteket válogatta össze e könyvben, amelyek nemes egyszerűséggel a kedvencei. Nyilván a lista nem teljes, hiszen a bécsi operabáltól a Szalai vendéglőig széles az a spektrum, amiből válogathatott. Próbált innen is, onnan is meríteni. Igazi Sátor-finomságok találhatóak a következő oldalakon, amelyek még akkor is könnyen elkészíthetőek, ha például az első alkalommal a Habsburgok kedvencének elnevezett pármai sonkával ízesített különleges halról van szó. Később a név változott, ám az étel íze csak még kifinomultabb lett.

Ahogy a mester csinálja
Pető István nem csupán tudja, de tanítja is a mesterséget. Számos szakács, aki eredményt ért el hazai vagy nemzetközi versenyen, az ő keze alól került ki, nála tanulta meg, miként lehet jól és jót főzni.  Pető István A Kisalföld receptjei könyvsorozat elkészítésének egyik fő mentora. Nagyon kedveli az olvasók receptjeit, hiszen mindegyik valami mást csempészett be a már megszokott konyhai világunkba, mindegyik hozzájárult ahhoz, hogy tovább gazdagodjon a régióra jellemző receptek sokasága. Ám most eljött az idő, hogy megmutassa, hogyan csinálja egy igazi mester, miként gondolkodik a hagyomány és az újdonságok ízharmóniájáról, miként főzi ő ki a régi és az új recepteket. 

Különlegeset könnyedén
Suga Péter e könyvnek egyik legkönnyedebb, legvidámabb mestere. Olvasóink látják, tapasztalják majd, ha belevetik magukat receptleírásaiba. Olyan ételeket választott ki bemutatásra, amelyek első ránézésre talán egy kicsit nehezebben elkészíthetőnek tűnnek, de aztán nagyon gyorsan kiderül róluk, egyáltalán nem azok. Magyarországon már minden hozzávaló kapható a különleges és finom, de egyszerűen elkészíthető ételekhez. Péter falvakban is tart tanfolyamokat, főzőnapokat, ott is kedvelt a háziasszonyok körében közvetlen stílusa, érthető konyhai nyelve hamar megszeretteti, és nem utolsósorban az a tény, hogy szinte minden alapanyagból képes ízleteset, érdekeset készíteni. 

Klasszikusok újrahangszerelve
Edvi László  elgondolása az volt, hogy olyan, a szakácsok által ismert,  klasszikus ételekkel ismertesse meg az olvasókat, amikhez félve nyúlnak, mivel a gasztronómia e területén nem  nagyon járatosak. Vagy a nyersanyagok ismeretlen volta miatt, vagy a technológia nehézsége, bonyolultsága miatt. Természetesen megpróbálta úgy leírni, elkészíteni az ételeket, hogy azokat könnyű legyen megérteni és megfőzni. Könyvünk mesterei közül ő az, aki egy kicsit menüsen is gondolkodott, vagyis nem csupán egy-egy receptet, hanem akár egy komplett étkezési sort is azonnal össze lehet fűzni különösebb válogatás nélkül mesterkonyhájának ízeiből.  

Várjuk  megrendeléseiket!

A Kisalföld karácsonyi ajánlatai között találják olvasóink népszerű szakácskönyvsorozatunk negyedik kötetét, a Mesterek szakácskönyvét. Az eddig már megszokott, A/4-es méretben, kemény kötésben készült könyv a jól ismert mesterszakácsok kedvenc receptjeiből kínál összeállítást, részletes receptleírásokkal, tippekkel és gyönyörű fotókkal, amelyek még inkább kedvet csinálhatnak egy jó főzőcskéhez.

Szabó Csilla, Fábián György

Olvasóink írták

  • 2. Huszár Csilla 2008. április 16. 12:26
    „Az előző három kötet milyen témában jelent meg?”
  • 1. Tiboldné Császár Anikó 2007. december 26. 21:26
    „Hol lehet megrendelni a könyvet? Mennyibe kerül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csábító fizetés a sógoroknál

Győr-Moson-Sopron - Ötven munkakörben tárt karokkal (és háromszoros fizetéssel) várják a „sógorok" a magyar – köztük Győr-Moson-Sopron megyei – munkavállalókat. Ausztriában ugyanis hétezer szakember hiányzik az álláspiacról. Tovább olvasom