Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A mese varázsa és az önkéntesség ereje gyógyít Győrbe - videó

A K&H gyógyvarázs program a győri Petz Aladár Oktató Kórházban folytatta meseolvasó kisdoktorok kezdeményezését.

A rendezvényen a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai magyar népmesékkel és Tom Sawyer történeteivel szórakoztatták a beteg gyerekeket. A diákok az ősz során három alkalommal látogatják meg a kórház gyermekosztályát, hogy meséljenek az ott gyógyuló kisgyerekeknek.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek.

2011 az önkéntesség éve, ezért a meseolvasás még aktuálisabb a közreműködő diákok, az iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van.

Sok diák még egyáltalán nem tett semmit önként másokért, így a meseolvasó kisdoktorok programban való részvétel lehet az első alkalom. Az önkéntes program a középiskolások társadalmi szerepvállalását készítheti elő, hiszen ebben az életkorban inkább önmagukkal vannak elfoglalva a gyerekek, és jó hatással lehet rájuk, ha a figyelmük egy rövid időre azokra terelődik, akiknek az ő segítségükre van szükségük.

"A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk.

A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat lehet. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak. A tavaly kísérleti jelleggel indított meseolvasó kisdoktorok program szép sikerei miatt úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük a meseolvasást, így ebben a tanévben tizenöt alkalommal, öt városba is elvisszük a kisdoktorokat" – mondta Nagy Zsuzsanna, a K&H Bank győri fiókjának vezetője.

GAléria! Fotók: Cseh Róbert


Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs program a győri kórházban jár, hiszen 2005-ben a műszerpályázaton 4 871 994 Ft támogatást nyújtott az intézménynek. 2004-ben és 2007-ben szórakoztató mesejáték programokat, 2008-ban és 2010-ben könyveket és játékokat vitt a kórház kis betegeinek.

"Nagyon örülök, hogy ma a program szervezésében győri diákok jöttek hozzánk mesét olvasni. Ezek a foglalkozások a mi munkánkat is segítik, hiszen a kicsik gyógyulásához nagymértékben hozzájárul, ha a lehetőségekhez képest örömtelivé tesszük számukra az itt töltött időt.

Rendkívül értékesnek tartom és megköszönöm a diákok önkéntes munkáját. Remélem, pozitív élményekkel gazdagodnak és máskor is visszatérnek mesélni"– mondta dr. Ruszinkó Viktória, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának vezető főorvosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozitív Sokk Győrben

A megyei bíróság a közelmúltban vette nyilvántartásba a Pozitív Sokk Közhasznú Egyesületet. Tovább olvasom