Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A mese utazás egy nyugodt világba

Győr-Moson-Sopron - Rohamosan gyűlnek az olvasóink által beküldött mesék a karácsonyra tervezett Kisalföld nagy mesekönyvébe. A hatéves gyermekektől az idősebb korosztályig nagyon sokan tollat ragadtak felhívásunkra.

Lesz miből válogatni lapunknak a karácsonyra tervezett mesekönyvbe. A győrújfalui Szücs Anitát egész életében foglalkoztatta a néger rabszolgák élete, nekünk küldött meséjében is egy néger fiúcskáról ír, aki felkerekedik, hogy bizonyítsa törzsének, létezik világ az ő oázisuktól távolabb is.

Kocsis Rozi a Vaskakasban számtalan mesét vitt már színpadra.
Kocsis Rozi a Vaskakasban számtalan mesét vitt már színpadra.

– Fél éve írogatok meséket. Gyermekkoromban az Ezeregyéjszaka volt a kedvencem, s szerettem a magyar népmeséket is. A jövőben sok-sok történetet, mesét szeretnék írni. A mese elvisz egy nyugodt világba, ahol a fantáziám kiteljesedhet.

Pölcz Éva Nagycenkről küldte el meséjét szerkesztőségünkbe, fő motívuma az álom.

Szücs Anita
Szücs Anita

– Szeretek meséket írni, leginkább magamnak fogalmazok, de van olyan történetem amelyet megmutatok a barátaimnak is. Azért választottam témaként az álmokat, mert szeretem őket, még akkor is, ha sokszor nem válnak valóra, és sokat kell értük küzdenünk.

A beküldött történet az álmok birodalmában játszódik, egy lány próbálja megtalálni a sajátját a rengetegben. A mesés akadályok leküzdése után megfejti dédelgetett vágyát, kiderül, hogy családot akart.

A győri Vaskakas Bábszínház igazgatója Kocsis Rozi állítja, a mese mindenki életének meghatározó része. Jó hallgatni, és jó írni is.

Pölcz Éva
Pölcz Éva

– Amikor gyermek voltam nagyanyám mesélt nekem, az ő szájából sosem hangzott el kétszer ugyanaz a történetet. Aztán édesanyám folytatta a meséket, azóta pedig életem mindennapjaihoz szorosan hozzátartozik a mesékkel való foglalkozás.
A színésznő számos mesedarabot írt már színpadra, vagy rendezett, játszott.

– A mese lényege nem más mint a varázslatos dolgok jelenléte. Jó, hogy ilyen sokan kezdenek bele egy-egy történet megírásába. Nem csodálkoznék rajta, hogy ha a Kisalföld mesekönyvében is lenne olyan történet, amelyet aztán az évek multával a színpadon is megcsodálhatnak a nézők.

A Kisalföld nagy mesekönyve

Küldjön mesét, amely nem lehet már megjelent történet, nem lehet hosszabb 4 gépelt oldalnál (ez körülbelül 7200 karakter)! Minden beküldőnek a nevét jól láthatóan fel kell tüntetnie telefonszámával együtt. Előnyt élveznek a válogatás során a helyi történetek, a néphiedelmek, a települési legendák. Beküldési határidő: szeptember 15. A beküldők közül a legjobbak értékes ajándék utazást nyerhetnek. Postacím: 9002 Győr, Pf. 28, „Kisalföld/Mesekönyvpályázat"; e-mail cím: mesekonyv@kisalfold.hu.


 

 

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan szépül a Városház tér

Győr - A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. egy hónapja kezdte meg a városháza előtti tér felújítását. Iskolakezdésre minden bizonnyal már zavartalanná válik a gyalogosok és az autóbuszok közlekedése a téren. Tovább olvasom