Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A megyeszékhely hivatalos bálja

Győr - Január 31-én tizedik alkalommal rendezik meg a Győri Lokálpatrióta-bált. Az eseményt vendégvárók, lokálpatrióták álmodták meg, ma már a megyeszékhely vezetése hivatalos báljának tartja.
Bálkirálynő-választás is lesz a hagyományoknak megfelelően, színpadra lép a Princess együttes, a Széchenyi-egyetem kamarazenekara, a Lobo Latino, Szekeres Nóra – a legutóbbi Megasztár műsorvezetője – rajtuk kívül is számos érdekességről számol majd be házigazdaként. A tizedik lokálpatrióta-bálnak, akárcsak elődeinek, két nagyon fontos eleme a jótékonyság és a finom falatok, vagyis a kulináris élvezetek. Mint a bált szervező Győr és Környéke Vendégvárók Egyesületének elnöke, Szabó László elmondta, a január 31-én 19 órakor kezdődő esemény bevételéből a Lurkó Alapítványt támogatják majd. Eddig a bált szervezők, a vendégvárók közel tízmillió forintot fordítottak jótékonyságra. A Lurkó Alapítvány a kórházi kezelésre szoruló gyerekek foglalkoztatásával nyújt segítséget a gyógyulásukban.

A főszervező lapunk kérdésére azt is elmondta, a győri egyetemi csarnokot az esemény tiszteletére igazi bálteremmé varázsolják majd. Azok, akik megváltják belépőjüket, a vendéglátásról gondoskodó négy étterem valamelyikében egy színvonalas, tartalmas szórakozást, kellemes báli kikapcsolódást ígérő eseményre váltanak jegyet.

Tavaly a bál bevételéből egymillió forintot adtak át a szervezők a Győri Nemzeti Színháznak. Idén a Lurkó Alapítványnak segítenek, akik belépőt vesznek a szervező éttermekben.
Tavaly a bál bevételéből egymillió forintot adtak át a szervezők a Győri Nemzeti Színháznak. Idén a Lurkó Alapítványnak segítenek, akik belépőt vesznek a szervező éttermekben.

A vendéglátók között ott lesz a Carmen étterem, a Club Carat étterem, a Hotel Golden Ball Club, a La Maréda étterem. A báli hagyományok szerint mindegyik étterem saját menüvel készül, és ismerve az étlapot, az bizony ínycsiklandó. Mindegyikük ki fog tenni magáért. Természetesen nem csupán vacsorát, de éjféli büfét is felszolgálnak majd.

A Kamé Kft. által szervezett programok között ismét lesz táncverseny, ehhez a Lobo Latino kínál majd aláfestést, és tombolasorsolásra is számíthatnak a jelenlévők, a fődíjak között egy értékes utazással.

A bál fővédnöki posztját ismét Borkai Zsolt, Győr polgármestere vállalta, a védnökök között pedig ott vannak a város alpolgármesterei, Ottófi Rudolf, Németh Zoltán, Simon Róbert Balázs, Somogyi Tivadar, valamint Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Mészáros József, a Pro Urbe elnöke, Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Székely László, a Rotary Club Győr, Babarczi László, az Első Győri Lions Club és Radek József, az Arrabona Lions Club elnöke. A bált, amelyből a Lurkó Alapítványt segítik majd, támogatta az A1 Autó Győr, a Vill-Korr, a Palatia nyomda, az Uniqa, az Egyetem étterem, a Büchl Hungaria, a Matusz Vad, az X-Meditor és a Kisalföld.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2009. január 21. 06:33
    „Vajon a "Barokk bál".ban Borkai is a fejére húzná a fehér bongyor parókát? Kell a cirkusz kenyér meg csak csak akad a kukában. No, és hogy áll e vezérkar a munkanélküliek ügyéhez? Ja és mi van a hajléktalanok gyártásával?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová vágyik a turista?

Győr-Moson-Sopron - Érdekes képet mutat az a statisztika, amely a településen eltöltött… Tovább olvasom