Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

A Megyei Rendőrfőkapitányság közleménye


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt folytatott nyomozást egy 25 éves győri fiatalember (Bán István a szerk.) halála ügyében. A nyomozással összefüggésben és a médiában megjelent tudósításokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakat közli.

A közel egy évig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során - a bevont szakértők megállapítása szerint - kétséget kizáróan nem volt bizonyítható, hogy a sértett sérülését erőszakos módon szerezte, bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható. Az eljárást a nyomozóhatóság 2012. december 27-én kelt határozattal megszüntette.

A hozzátartozók által törvényesen benyújtott panaszt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség megvizsgálta és megállapította, hogy a nyomozó hatóság az ügyben szakszerűen, törvényesen járt el. Valamennyi lehetséges bizonyítékot beszerzett, nyomozati cselekményt végrehajtott, melyek alapján a határozatában foglaltak helytállóak.

Az eljárás során a rendőrség mindvégig lehetőséget adott a sértett képviseletében eljáró hozzátartozók és jogi képviselőjük részére a törvény által biztosított iratok megismerésére, azonban - a szakértői
véleményen kívül - egy alkalommal sem éltek e jogukkal. A nyomozás iratainak ismerete nélkül a médiában elhangzott és megjelent, esetenként rágalmazó kijelentések, a "gyilkosság eltussolása, szőnyeg alá söprése" téves következtetésekre adnak okot. A feltételezéseknek valós alapja nincs, azokat a rendőrség határozottan visszautasítja.

Olvasóink írták

  • 3. narancskiller 2013. február 16. 20:28
    „Undorító hazugság !!!!!!”
  • 2. myastheniagravis 2013. február 10. 11:00
    „Persze.Eddig sem állitották hogy gyilkosság volt.Viszont a gondatlanságból elkövetett emberölés? Mert bizony valaki csak megütötte,még ha nem is ölési szándékkal. csak azért mert valakinek a porontya. Neveket nem mondanak ,mert ugye az ártatlanság vélelme megilleti.Sosem fogják elitélni!Esetleg majd a lelkiismerete. már ha van neki egyáltalán...Ennyire azért nem kellene védeni.Csak ilyen időket élünk sajnos!Bezzeg ha én ütök valakit és elesik, beveri a fejét, úgy lecsuknak mint a huzat!”
  • 1. ez+az 2013. február 09. 12:07
    „Részvétem a családnak, ismét egy következmények nélküli, tragikus eset. ..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt alatta a jég Győrben?

A tűzoltók félórányi kutatás után, a töltéstől egy kilométerre, a parti vízben találtak rá a… Tovább olvasom