Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A megyei önkormányzat Pannonhalmán emlékezett

Győr-Moson-Sopron megye - Kilencéves városunkban, az ezeréves Pannonhalmán tartotta idén ünnepi díszközgyűlését a megyei önkormányzat. Kara Ákos alelnök a "szilárd lelki funamentum" fontosságáról beszélt, ezután a megye és a pannonhalmi önkormányzat többeket kitüntetett.


"A világ rendezetlen dolgai, megoldásra váró feladatai, az emberek mindennapi életét megkeserítő események között, a kapaszkodókat keressük" - mondta tegnap Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke Pannonhalmán, az önkormányzat díszközgyűlésén.

Az otthont adó város polgármesterének, Bagó Ferencnek köszöntő szavai után Kara Ákos a forradalmi múltat és a jelent kapcsolta össze gondolataival. "Az alapokat keressük, a biztonságot adó, szilárd fundamentumot, mert arra valójában mindig szükségünk van." (...)


Pannonhalmán adózott a forradalom emlékének a megye. Fotók: Bertleff András.

Március tizenötötödike nekünk magyaroknak szilárd alapot, szilárd lelki fundamentumot jelent. Igazat, szépet és nehezet. (...) A mai ünnep nem csak a tizenötödiki eseményekhez köti gondolatainkat. Néha talán jó volna a legszebb, a legtökéletesebb nap varázsába zárkóznunk, de akkor nem tudnánk elmondani a fiatalabbaknak, hogy mi az igazi küzdelem, az igazi szenvedés és az igazi hőstett.

És nem tudnánk magunk sem példát venni azoktól, akik akkor is hősök voltak, amikor már nem volt más választás, mint a hátrálás és az elkeseredett, utolsó roham" - mondta az alelnök.

Az ünnepségen a pannonhalmi Radnóti-iskola diákjai adtak színvonalas műsort, Szakács Imre a közgyűlés elnöke pedig átadta a megye elismeréseit a Magyar Sajtó Napja alkalmából. Díjat kapott a megye szolgálatáért Pelikán Andrea szerkesztő riporter és Molnár G. Tamás operatőr.

Mind a ketten a Győri Városi Televíziónál kezdték pályafutásukat, ma ők alkotják a Magyar Televízió győri stábját. Pannonhalma önkormányzata idén először választotta meg az "Év Emberét", a pannonhalmi bölcsődéért és óvodáért vállalt áldozatos munkája okán Erdélyi Istvánné részesült az elismerésben.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. március 16. 19:29
    „Hogy hagyhatták ki e buliból a papokat Pannonhalmán? Hisz még a helyi rendőrséget is felszentelték! Itt is spriccelgettek volna jó pénzért, vagy némi kiváltságokért biztos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az Ásító inas! - Szinte kész a Munkácsy-tárlat helye

Győr - Gyakorlatilag teljesen át kellett alakítani azt a helyet, ahol a Munkácsy-kiállítás lesz a… Tovább olvasom