Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

A megyei Megák tovább jutottak

A soproni Nguyen Thanh Hien és a győri Fekete Dávid is tovább jutott a Megasztár szombat esti döntőjében. Hogy énekesi pályájuk meddig tart, az idő dönti el, mindenesetre az első sikeres lépéseket megtették. Riport mindkét Megasztár-jelöltről.


Megyei sikerek a szombati döntőben

A Megasztár 4 szombat esti első döntőjében megyei versenyzőink ismét mikrofont ragadtak. Fekete Dávid a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical Lehetsz király című fülbemászó dallamával, Nguyen Thanh Hien pedig Rihanna Umbrella című, dögös dalával vette le a közönséget a lábáról. Olyannyira, hogy elsőként az ő nevük hangzott el a továbbjutók sorában. Jövő héten szombaton a kilenc még versenyben lévő énekes „szabadságról és szerelemről" szóló dalokkal várja majd a közönséget. 

„A legenda folytatódik" – szól a Megasztár negyedik szériájának szlogenje.

Győr és Sopron együtt szoríthat

Ki lesz 2008 legjobb hangja? Heteken belül fény derül rá! A Megasztár 4 tíz legjobb énekese szombaton méri össze tudását az élő műsorban. Hosszú út vezetett idáig; több, mint tízezer ember adott számot énektudásáról több-kevesebb sikerrel a meghallgatások folyamán. A visszahívottak közül a szigorú zsűri (Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós és Mester Tamás) kiválasztott tizenöt előadót, akiket aztán már élő adásban, Friderikusz Sándorral kiegészülve elemeztek, majd végül kialakították a tíz tagból áll csapatot.

Számunkra, Győr-Moson-Sopron megyeieknek külön öröm, hogy a legjobbnak ítéltek közül ketten is „hazaiak". A mindössze 14 éves soproni kislányért, Nguyen Thanh Hienért és musical színésznek készülő győri fiatalemberért, Fekete Dávidért szoríthatnak a megyebeliek.

Nguyen Thanh Hien
Nguyen Thanh Hien


Szereti Christinát, utálja az undergroundot

Hien elmondása szerint előbb énekelt, mint beszélt, s a vietnámi származású lány életében a zene mindig is kulcsfontosságú volt.
„Kis korom óta zongorázom és hegedülök. A zene szeretete a családomból fakad, az édesanyám színésznő és énekesnő, az édesapám pedig zenész. Ezáltal talán az első szavamat is dalolva mondtam ki" – kezdte a beszélgetést a fiatal tehetség. – Az R&B és a hip-hop műfajai állnak hozzám a legközelebb, az undergroundot pedig kimondottan utálom. A kedvenc előadóim Beyoncé és Christina Aguilera. A Megasztár előtt egy soproni Ki mit tud? vetélkedőn első helyezést értem el, s igazából ez adott önbizalmat ahhoz, hogy elmenjek a válogatásra. Titkon reméltem, hogy bejutok a legjobb tizenötbe, de álmaimban sem gondoltam volna, miszerint a tízes csapatba is bekerülök.
Hien a második legfiatalabb versenyző, így rá sokkal nagyobb teher hárul, mint a többiekre, s meg kell küzdenie a nála több rutinnal rendelkező, tapasztaltabb énekesekkel.

„Ez a műsor az álmok kapuja"

– Kicsit nehezebbnek érzem a feladatot fiatalabbként, hiszen nincs annyi szakmai és élet tapasztalatom, ám inspirál is a dolog, nagy kihívás számomra a Megasztár. Mottóm: kicsi a bors, de erős – jegyezte meg Hien. – A fellépések előtt nincs bennem igazán félelem, sem lámpaláz. Muszáj bizonyítanom – ha már idáig eljutottam –, mert ez a műsor a lehetőségek, az álmok kapuja!

A kislány szenvedélye mellett az iskolát sem hanyagolja el, szorgalmasan tanul a Széchenyi István Gimnáziumban. – Most nehezebb lesz összeegyeztetni a dolgokat, de nem engedem, hogy az éneklés a tanulás rovására menjen. Fogorvosnak készülök, egyenlőre nem tervezem, hogy az éneklés tölti ki felnőtt korom mindennapjait – mondta a 14 éves gimnazista, akinek bátyja, Zuya fogtechnikusnak készül.

– A legtöbb erőt a családomtól és barátaimtól kapom. Ráadásul az iskolatársaim is bíztatnak, egy-egy kedves szóval engednek csak tovább a folyosón. Hogy mi leszek a jövőben: énekesnő vagy fogorvos? Azt pár hét múlva már biztosabban látom. Ugyan csak 14 éves vagyok, az álmom már teljesült is: színpadon énekeltem...

Gólyabálon állt először színpadon

A győri 22 éves Fekete Dávid is része a tíz legjobb előadónak. A zsűrinél igazán akkor vívta ki az elismerést, amikor a nála majd' tíz évvel fiatalabb Tóth Lüszivel énekelt megható szerelmes duettet.
– Mindent az anyukámnak köszönhetek, ő biztatott igazán arra, hogy komolyabban foglalkozzam a zenéléssel. Emlékszem 15 éves voltam, amikor először színpadon énekeltem, a sulim, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola gólyabálján – kezdte Dávid. – Komolyabban vettem az éneklést, tanárhoz jártam, s több fellépésem is volt már. Imádom a musicaleket, musicalszínész szeretnék lenni. A Gór Nagy Mária Színitanodába jártam, ahol amellett, hogy sokat tanultam, még a barátnőmet, Laurát is megismertem. Ő hozzám hasonlóan a színészettel szeretne foglalkozni a jövőben.

Fekete Dávid
Fekete Dávid

Dávidnak nem ez volt az első próbálkozása, egyszer már jelentkezett a Megasztár korábbi szériájába, de akkor még túl felkészületlennek találta őt a szakmai stáb. Aztán megpróbálkozott az m1-en futó Társulat című tehetségkutató műsornál is, ám akkoriban pont gégegyulladással küszködött. Ez sem szegte kedvét, s tovább küzdött, a sok munkának pedig lassan, de biztosan beérik gyümölcse...

Dávid Friditől tart

– Bejutottam, s ez már hatalmas elismerés számomra. Úgy érzem, a pop és rock műfaja mellett feltörekvőben van a musical is. A műsorral kapcsolatban nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Mindenki külön karakter, de azt nem tudnám megmondani, ki lesz a végső győztes – vélekedett a győri énekes. – A zsűri tagjainak mindegyike rendkívül szimpatikus, szakmailag fedhetetlen emberek, de azért tartok Friderikusz Sándor kritikai megjegyzéseitől, ám ezek is biztos építő jellegűek lesznek. Mit remélek igazán a műsortól? Segítse a zenei pályámat, s így egy nap talán a Győri Nemzeti Színház deszkáin is megmutathatom a közönségnek a tudásomat.

Olvasóink írták

 • 20. babukaaa 2008. november 03. 15:22
  „hy=)

  Imádom a dávidot viszont ha kiesik felvágom az ereim_D:

  A LÜSZIKE GECIKE ESSEN KI A FASZBA AZT SZOPJON_=)”
 • 19. Forgács Szimi GYÁL 2008. október 22. 15:33
  „Imádom a megasztárt de a Dávid egy idióta már elnézést. Miért pont a musical? Énekel hetne valami normálisat is.Tom h az egyéniség számít de ez már túl sok. Megasztár az arról szol h minden féle dalt énekelnek. Szóval Ő tudja mit csinál ezt a musicalt nem mindenki birja. Így nem fogja sokáig húzni.”
 • 18. Zimonyi Edit 2008. október 20. 11:48
  „Nekem Dávid tetszett most a legjobban! Szerintem nagyon jó hangja van!Kívánom neki,hogy sikeres legyen ha itt nem is nyer!”
 • 17. nenike 2008. október 19. 21:52
  „gratulálok mindkettőjüknek a Dávidott ismerem mert ő énekelt Téten”
 • 16. raffy2 2008. október 19. 20:59
  „gratulálok mindkettőjüknek,de nekem Dávid jobban tetszett.(nagyobb előnyben részesítem azokat,akik magyarul énekelnek.)a hajviseletről,meg a ruhájukról más dönt.ez is egy vélemény volt.”
 • 15. b.b. 2008. október 19. 16:17
  „nekem meg nem tetszik egyik sem.Vannak náluk jobbak,nem bánt ha kiesnek.
  Ez is egy vélemény.”
 • 14. Stewe 2008. október 19. 16:10
  „Nagyon jó énekesek mindketten, de azért ennek a Dávidnak megmondhatná valaki, hogy keressen egy normális fodrászt, mert így ne menjen azért színpadra”
 • 13. egsi 2008. október 19. 10:03
  „Kedves Dávid!
  Nagyon ügyes voltál és már sokkal bátrabb!
  Bízz magadban, hidd el magadról, hogy sikerülni fog amit megálmodtál! Képes vagy rá!
  Mi nagyon szurkolunk!
  Büszkék vagyunk Rád!
  Bíztatom a győrieket, hogy szavazzanak!”
 • 12. latakacs 2008. október 18. 20:56
  „Most hallottam a háttérben Tóth Lüszit. Szekeres Adrienn számát énekelte, melynek a refrénje: olyan, mint te, nics még egy tudom jól. Erre Eszenyi Enikő véleménye: Lüszi, olyan, mint te, nics még egy. Erre én: még jó, elég egy is. Szerintem egy 13-14 éves gyereknek az iskolapadban a helye, nem pedig egy ilyen versenyen.
  Véleméynem, ez a műsor már a 3. után lefutott.”
 • 11. vet 2008. október 18. 17:59
  „népbutító a győzike só. Már kis 5 évesek azokat kiabálják amit a nagy győzike.Ez is csak egy tehetségkutató régen is volt ki mit tud,nem hiszem,hogy butították volna a népet.Sokkal inkább az előbb említett győzike, hargitai bea nagy műsora(valami szöszi a címe) mónika show stb.”
 • 10. DPANKA 2008. október 18. 17:50
  „Hajrá Dávid!
  Dávidot már többször hallottam énekelni karaoke versenyeken. Itt is már ért el sikereket. Hogy a műsor népbutító lenne? nem hiszem. Igenis lehetőséget ad a tehetségeknek, induljanak bár honnan. s már ezért megéri, hogy van. az egy másik dolog, hogy aztán a média kivel mit művel... mert az néha tényleg undorító!
  az értékelőkről annyit, hogy nem biztos, hogy ők a legalkalmasabbak erre a feladatra. de ez mindig is vita téma volt van és lesz. mi győriek szurkoljunk Dávidnak, mert nagyon nagy tehetség. és ne vigyük bele a politikát annak semmi értelme, csak magunkat járatjuk le. sok olyan műsor van ami nekem sem tetszik mégis a többség azt nézi. szíve joga. egyben bizhatok ezzel a műsorral kapcsolatban, hogy valóban a zenéről fog szólni és nem a sztárfaragásról, majd majmolásról. ennyi nem több... mindörökké zene! Hajrá Dávid!”
 • 9. Andi70 2008. október 18. 17:38
  „Csak azt nem értem minek nézed ezt a pocsék műsort ha te annyira az elit osztályba érzed magad??? Szerinted az elit nem a megasztáron művelődik. És Te?”
 • 8. ghc 2008. október 18. 17:37
  „pan.cser te egy idióta vagy..ez meg az én véleményem”
 • 7. Cerwin75 2008. október 18. 14:48
  „Te nem a műsorról nyilatkoztál, hanem a megasztárosokrol. A műsort nem nézem, de ismeretlenül hogyan ítélhetsz meg másokat? Az csak természetes, hogy akit ismerek, annak drukkolok, és megvédem azoktól a pancserektől, akik igaztalanul kritizálják... Dávidot hallottam és fantasztikus, állítom, hogy nem nulla!
  Te valószínüleg ebbe is egy kicsinyes politikát látsz, ezért vagy ennyire demagóg!”
 • 6. pan.cser 2008. október 18. 14:29
  „3.-hoz! Nekem ez a véleményem! Számomra a műsor nulla Nálad magas színvonalú énekes vetélkedő. Lelked rajta és a többi rajongóé. Így is kettéválik az ország, művelt, igényes elitre és a többiekre. Ezt semmiképpen nem tudom helyeselni. Nem lefelé kellene tartani millióknak, hanem az ellenkező irányba!”
 • 5. régi kodályos anyuka 2008. október 18. 14:28
  „Azért tartanék azoknak is egy válogatást, akik pocskondiázzák őket. Állítom, hogy a szidalmazók nagy része még a Süss fel napot sem tudja tisztán elénekelni. Ez olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá.
  Az opera- és operetténekesnek, musicalszínésznek van olyan plusz képessége, hogy el is tudja énekelni, amit a drámai színésznek "csak" elmondani kell. Így számomra érthetetlen, hogy miért beszélnek ilyen lekezelően az operett és musical műfajokról, illetve azok előadóiról.
  Az előző Megasztárokból számomra csak Presser Gábor véleménye lehetett mérvadó, aki már zenében letett az asztalra.
  A múltkor hallottam Eszenyi Enikőt énekelni. Hát kíváncsi lennék, mi lenne a véleménye a művésznőnek arról a megasztár jelöltről, aki ilyen énekhanggal állna ki a színpadra. Eszenyi Enikőt nagyra tartom, mint színészt és rendezőt, de ne mondjon véleményt egy énekesről, mikor őt egy varjú is simán leénekelne a színpadról.
  Dávid! Nagyon drukkolok Neked!! Kívánom, minden vágyad teljesüljön. Ha "csak" az lesz a Megasztár eredménye, hogy az Operettház színpadán musicalt fogsz játszani, már megérte.
  Kitartás, csak így tovább.
  Egy régi kodályos anyuka”
 • 4. artie 2008. október 18. 13:56
  „"Musical színész" - na ezt pont olyan igényesen sikerült leírni, mint amilyen ez a negyedik széria. Az előző három mezőny szinte bármelyik tagja magasan nyerné ezt a negyedik szériát. Az egyetlen énekelni tudót már kiutálta a színvonaltalan zsűri.”
 • 3. Cerwin75 2008. október 18. 10:16
  „"összes megasztáros egy nulla, az első is meg az utólsó is "

  Embereket ismeretlenül megítélni. Szerintem te vagy nulla!”
 • 2. pan.cser 2008. október 18. 07:42
  „Pocsék egy műsör, a televiziózás átment népbutításba. Senki emberek azt hiszik , ha cirkuszi majmokként betanítják őket valamire ők a valakik. Az összes megasztáros egy nulla, az első is meg az utólsó is. Már az elnevezés is butaság. Persze, az ország erkölcsi és ízlébeli mélypontját még nem érte el, még lehet süllyedni. Egy kereskedelmi tv azon lenne, hogy a nép művelődjön? A frászt, üveggyöngyöket a népnek, lufikat az égnek. Emberek tucatjait teszik tönkre ezzel a sztárolgatással. Ez van, sz van a tömeg és az elit. Az elit nem a megasztáron művelődik. Ott válogatott iskolák, válogatott gyerekkel, kitűnő zenei oktatókkal. A népnek meg ez ami az színvonaltalan ócska tv műsorokból árad. A szerplők ez esetben is áldozatok, a nép is az, a gátlástalan pénzcsinálás áldozatai!”
 • 1. Cerwin75 2008. október 18. 07:13
  „Mindketten nagyon ügyesek!
  Dávidot volt szerencsém hallani egyszer élőben különösebb hangtechnika nélkül: hát fantasztikus hangja van!

  Sok sikert Nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereszteződések kereszttűzében

Győr - Kamerával átmentünk Győr néhány nehezen belátható kereszteződésén. A tapasztalat azt mutatja,… Tovább olvasom