Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

A megyei bíróság nagyot csapott az asztalra

Csaknem megduplázta a megyei bíróság annak a férfinak a börtönbüntetését, aki társaival együtt több mint 40 millió forintot csalt ki egy neki segíteni akaró asszonytól és élettársától. Hihetetlen csalássorozat – magyarázat nélkül.

Mint arról már beszámoltunk, képtelen történet bontakozott ki a megyei bíróságon, ahol szerdán jogerősen tettek pontot az ügy végére.

Az idős asszonyt 2004-ben kereste meg először Pápai József a holokauszt-kárpótlásos mesével, amely szerint ilyen és olyan ügyintézési díjakra kell a kölcsön, hogy az őt illető milliókat megkaphassa. Az asszony nem kételkedett a sokféleképpen továbbszövődő történet valóságtartalmában és még élettársát is meg tudta győzni. Pápai két év alatt 43-szor hívta fel a sértettet, s végül szervezetten többen is keresték őt, köztük Nyári András és Rupa Ferenc, egyikük 9, másikuk 10 millió forintot csalt ki az asszonytól. Játékautomaták nyelték el a pénzt, akár a Pápai kezébe került 22,5 milliót. A párnak szinte mindene odaveszett, még a két belvárosi lakása is.

A neve elhallgatását kérő asszony elmondta: születésétől fogva bízott az emberekben, a csalókkal is úgy kezdődött a kapcsolata, hogy enni adott a főelítélt testvérének. Arra a kérdésünkre, hogy később – a sokmilliós kifizetés után – sem fogott-e gyanút, úgy fogalmazott: bízott benne, hogy végül visszakapja a kölcsönt, s szerinte nem igaz, hogy csupán ez a három ember volt benne a dologban.

– Ezt nem derítették fel, de én mindent pontosan feljegyeztem, mivel könyvelő vagyok. Úgy tíz ember keresett meg, egyikükkel németül beszéltem – mondja a sértett, aki bevallotta: ma már csak egy külvárosi családi ház maradt a vagyonból, rajta a jelzáloggal. Az ingatlant ki tudta adni, ennek egy garázsában él, egyik napról a másikra. – Már csak annyit szeretnék, hogy a banki kölcsönt kifizethessem és valahogy előteremtsem a három és fél milliót, amivel a barátaimnak tartozom. Szívesen adtak, mert korábban soha életemben nem maradtam szégyenben – tárja elénk sorsát a kisemmizett áldozat.

Pápai József 3 és fél éves büntetését 6 év börtönre emelte a bíróság, Nyári András 3 év helyett 4-et, Rupa Ferenc 4 helyett 5-öt kapott. Mivel ilyenkor tartani lehet az elítéltek szökésétől, a bíróság elrendelte a büntetés azonnali végrehajtását és az elítélteket börtönbe vitték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két eladóra is ráfogta a fegyvert a rabló Győrben - Videó

Az Aradi vértanúk úti Édesség üzletben működő pénzváltót fegyverrel rabolta ki egy férfi szerda… Tovább olvasom