Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A megyéből választották az elnököt

A korábbi alelnök, Sipőcz Ernő személyében győri ügyvezető elnöke lett a Magyar Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetségének. Az új elnök, hogy a pozíciójából adódó többletfeladatokat felelősséggel el tudja látni, minden más társadalmi – többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál betöltött – tisztségéről lemondott.
Sipőcz Ernő
Mindezt maga az érintett jelentette be a Dunatáj Magyar Izraeli Baráti Társaság legutóbbi ülésén.
– Ahhoz, hogy az ügyvezető elnöki feladatokat odafigyeléssel, a szervezet megelégedésére tudjam ellátni, szükség volt arra, hogy egyéb társadalmi tisztségeimről lemondjak – jelentette be Sipőcz Ernő, aki örömmel tájékoztatta az ülés résztvevőit, hogy rajta kívül még egy megyei taggal bővült az országos elnökség, melynek tagjává választották dr. Gaál Lászlót, Beled körjegyzőjét.

Az ülésen az elnök beszámolt a szervezet tavaly végzett munkájáról. Elmondta, hogy a munkatervnek megfelelően kereskedelmi, oktatási és kulturális téren egyaránt elvégezték feladataikat. Sikeres volt a temetőfelújítási programjuk, aminek ékes bizonyítéka a téti és a beledi zsidó temetők megújulása. A munkák befejezését követően mindkét esetben Izrael magyarországi nagykövete, Várnai Shorer Judit avatta fel az emlékhelyeket. A kulturális rendezvényeken a követség kulturális attaséja, Iris Ambor első titkár is részt vett. A regionális szervezet tagjai rendszeresen jelen voltak a fővárosi „Jadrasem" rendezvényeken.
A hétfői összejövetelen a társaság elfogadta az ez évi programot. Elsőként Izrael Állam kikiáltása 55. évfordulójának méltó megünneplésére készülnek. Szó esett az USA–Irak konfliktusról is, bízva abban, hogy az békés, diplomáciai úton ér véget. Elhangzott, hogy Izrael is ezt a megoldást támogatja, ugyanakkor háború esetén garantálja az ország lakosságának biztonságát. Az ülésen Győr jegyzője, dr. Kovács Lajos és dr. Schmidt Péter alpolgármester képviselték a várost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános próbafelvételi

A Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Karának Állam- és Jogtudományi Intézetében hét… Tovább olvasom