Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A megye Téten emlékezik 1956 hőseire

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az eddigi hagyományoknak megfelelően - ebben az évben is méltó módon kíván emlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire.

Célunk az, hogy az 55 évvel ezelőtti sorsfordító napoknak méltó emléket állítsunk, hiszen köztudott, hogy megyénk településein különösen meghatározó események zajlottak '56 őszén - mondta Ponty Zita, a megyei önkormányzat sajtóreferense. 

A megemlékezésre 2011. október 21-én (pénteken) 17.00 órától kerül sor Téten, a megyei és a városi önkormányzat közös ünnepsége keretében.

A program első részére - 17.00 órától - a Kisfaludy Károly ÁMK Művelődési Házában (Fő u. 80.) kerül sor, ahol Dr. Kukorelli László polgármester köszöntője után Dr. Kukorelli István, a Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a település szülötte és díszpolgára tart ünnepi beszédet.

Ezt követően a Kisfaludy Károly ÁMK diákjainak emlékműsorát tekinthetik meg a rendezvény résztvevői. A megemlékezés keretében közreműködik továbbá Hajnal Nikolett, Horváth Ildikó, Szórádi Árpád és a Téti Ifjúsági Fúvószenekar.

Az ünnepi megemlékezést - helyi hagyomány szerint - gyertyás felvonulás követi, a művelődési háztól indulva, az Ifjúság parkban található kopjafáig. A program az emlékezés és kegyelet virágainak elhelyezésével zárul.

A szervezők minden érdeklődőt tisztelettel invitálnak a programra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamosipari képzés Győrben és Brassóban

A brassói Colegiul Tehnic Remus Radulet, valamint a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola… Tovább olvasom