Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

A megye 150 rendőrét vezénylik a fővárosba

Győr-Moson-Sopron - Húsvéti meglepetésként tudták meg a megyei rendőrök, hogy közülük 150 embert vezényelnek Budapestre a közbiztonsági helyzet javítása érdekében. Három hónapig járőröznek a kiemelt kerületekben.

A kisalfold.hu tudomására jutott, hogy 150 megyei rendőrnek kell csomagolnia, mert jövő héttől Budapesten szolgálnak tovább három hónapig. Többen nem szívesen mennek. Szerintük nem véletlen, hogy a fővárosban rendőrhiány van. S bár esküjük szerint indulniuk kell, ha küldik őket, keserű szájízzel kelnek útra.

Csomagolnak: A megyéből először 75 rendőr csomagol, hogy kedden útnak induljon Budapestre, ahol három hónapig teljesítenek szolgálatot. Fotó: H. Baranyai Edina
Csomagolnak: A megyéből először 75 rendőr csomagol, hogy kedden útnak induljon Budapestre, ahol három hónapig teljesítenek szolgálatot. Fotó: H. Baranyai Edina

A megye rendőrfőkapitánya, Szabadfi Árpád dandártábornok lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, valóban vezényelnek rendőröket Budapestre. Kedden, majd április 1-jén 75–75 ember indul a fővárosba – ahol közel 1300 rendőr hiányzik – a megyei állományból a közbiztonsági helyzet javítására.

– A határőrségtől az integráció során közel hatszáz ember került át a megyei rendőr-főkapitányságra, ami azt jelenti, van vezényelhető létszám. Rendkívül nagy gondot fordítunk arra, hogy megfelelő legyen a kiválasztás. Elbeszélgetünk az emberekkel, vizsgáljuk a családi és szociális körülményeiket – válaszolta Szabadfi Árpád.

A főkapitány szerint a vezényelt rendőrök időben kedvező beosztásban dolgoznak majd, két nap szolgálat után három napot itthon töltenek. Hazautazási költségeiket a főkapitányság megtéríti. Átmeneti, három hónapos időszakról van szó, amennyiben lejár ez az idő, nem lesz ismétlés.

– A vezénylés a megye közterületi közbiztonságára nem lesz hatással, mert a járőrszolgálatot nem érinti. A körzeti megbízottak, az autópálya-rendőrség, s a beavatkozó szolgálat tagjai nem mennek Budapestre. Viszont komoly szervezési munkát igényel a vezénylés a határrendészeti, s a mélységi ellenőrzési szolgálatnál. Ennek a feladatnak a végrehajtását át kell gondolni, milyen vezényléspótlásra lesz szükség, megvizsgáljuk a tiszti állományból való pótlás lehetőségét – magyarázta Szabadfi Árpád.
A tábornok szerint a vezénylés mutatja, hogy a megye rendőrei jól dolgoznak, s a Budapesten is megállják a helyüket. A belváros 5., 6. és 7. kerületeiben, valamint a 13. és a 14. kerületben teljesítenek majd szolgálatot, amelyek a legnehezebb területek a fővárosban.
Nógrádból és Vas megyéből is mennek

A legtöbb rendőrt megyénkből vezénylik Budapestre, rajtuk kívül kisebb számban Nógrád és Vas megyékből, ahol volt határőrség, ami beintegrálódott a szervezetbe.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. min.20.000,- 2008. április 02. 22:42
  „" Rendkívül nagy gondot fordítunk arra, hogy megfelelő legyen a kiválasztás. Elbeszélgetünk az emberekkel, vizsgáljuk a családi és szociális körülményeiket - válaszolta Szabadfi Árpád. "

  Valóban. Nagypénteken délután 1 órakor utasításba adták, hogy kedden reggel menni kell...

  Majd én is vizsgálni fogom a szabálysértők családi és szociális körülményeit a bírság kiszabásánál...”
 • 68. valóság 2008. március 30. 07:06
  „Ajánlom elolvasásra mindenkinek:
  http://www.tmrsz.hu/?p=104”
 • 67. stradic 2008. március 29. 17:56
  „Hát érdekedsek a vélemények, de egyet ne felejtsük el ha ennek a volt
  határőröknek mondhatttaák volna ám azt is, hogy viszont látásra hölgyeim uraim! Mint ahogyan sok más kisemberrel már megtették Magyarórszágon, teszem fel kit érdekelt amikor megszűnt a Rába Vagon rt.-ben egy esztergelyos munkahelye hát senkit sem!
  Tessék dolgozni és adjon mindinki hálát, hogy van munkahelye!”
 • 66. zászlós 2008. március 27. 12:54
  „Nos érdekesek a hozzászólások.

  Szerintem, nem az a baj, hogy fel kell menni Budapestre.
  -A baj az, ahogy az egészet elintézték.
  -A baj az, hogy olyan körülmények között kell élni, mint az állatok. Ahol el vannak szállásolva az egy munkásszálló, tele igénytelen emberekkel, -tisztelet a kivételnek- tudomásom szerint nem csak magyar emberekkel. Nem Hilton hotel minőséget akarnak, csak normális körülményeket, ahol a két szolgálat közötti időt ki tudják pihenni, és szolgálat alatt nem azon kell stresszelni, hogy mit nyúlják le. /az egyenruha minősége fordítottan arányos az árával/
  Három hónapoz ki lehet bírni, redőr tásaim sztem tudják miről beszélek. Igen én most nem vagyok Bp-n de a családomat már most felkészítem, hogy a következő turnussal megyek én is.

  Igen felesküdtünk, és eskünkhöz híven megyünk. Nem hallottam még arról, hogy valaki leszerelt volna a Bp-i vezénylés miatt, holott megtehetné. Akik ma rendőrök azoknak 95% hivatástudatból rendőr. Kivételek mindenhol vannak.

  A szabályok azért vannak, hogy betartsák őket. aki megszegi a vállalja a felelősséget, még ha egy biztonsági öv be nem kapcsolásáról van szó.

  Tanácsadónak!
  Mint említettem vannak kivételek, sajnos.


  Tisztelt Vezényelt Kollégák!

  Ha tehetitek fényképezzétek le a szállót, a környékét és tegyétek fel a netre vmilyen formába.”
 • 65. Törzszászlós 2008. március 27. 08:57
  „Tisztelt tanácsadó.
  Nem tudom voltál e már olyan halyzetben, amikor a tisztelt normál állampolgár molotovkoktélt dob a testedre, és te lángbaborulsz, azért, mert a munkádat végzed? Nem tudom, ért e már jelentős anyagi kár, mondjuk egy - két milliós? nem nagyobb, mint egy, az utcán parkoló autód értéke, mert az normál arra sétáló állampolgárok összetörték, felgyujtották. KIcsit politikai hangulatot érzek az írásaid mögött. és ez hiba. Én visszaemlékszem a 80-as évekre, amikor még május 1-én kimentünk az utcára és nem gyújtottunk fel egy autót sem és nem törtük össze szép fővárosunkat sem. Most valahogy ezt a március 15-ét nem tudtuk megünnepelni a családainkal, mert kint kellett állni az utcán, ahol normál állmpolgárok törtek zúztak. Ez szerinted a normális? Akkor nálad valami baj van. Ja, és ez az országnak az évek alatt, több milliárd Ft-ba került. Szerinted ebből, a pénzből, hány életet lehetett volna megmentenei a kórházakban? Hát csak menj az utcára és költsd továbbra is azt a pénzt, amiből lehet, hogy a te gyermeked életét menthetnék meg, ha gond megbetegszik. Ülj le és ezen gondolkodj inkább.”
 • 64. főtörzs 2008. március 27. 08:38
  „Tisztelt érdekeltek ne dőljetek be a provokátoroknak, írják csak az ostoba véleményüket, nem szabad reagálni rá.
  Ők ezt élvezik, talán még magukhoz is nyúlnak izgalmukban.
  Amint baj éri őket ők fognak a legjobban rendőri segitségért sírni.
  Ez ilyen egy állatfaj, ez van.”
 • 63. szintén(büszke!)volt HŐR feleség 2008. március 27. 08:09
  „Még mindig csak az a probléma veled Kedves "Tanácsadó",hogy általánosítasz!Miből gondolod,hogy minden rendőr ilyen?Az IQ igen is ide tartozik,mert kell a dolgok megértéséhez!Vagy talán szerinted minden csoki tejcsoki!?Szerintem,van fehér,ét,mogyorós és még sorolhatnám!Ez vonatkozik az emberekre is!azért írtam ebbe a fórumba is,mert mindenki általánosít,és nem gondol bele,hogy nem minden rendőr szorongatja a viperát!Nem kell álltalánosítani!De azért kíváncsi lennék,hogy ha egyszer szükséged lenne rendőri intézkedésre,tárcsáznád-e a 107-et?”
 • 62. rendőr 2008. március 27. 08:08
  „tanácsadó ritka egy állatfaj vagy te”
 • 61. Tanácsadó! 2008. március 26. 21:06
  „Kedves volt HŐR feleség!
  Az IQ-t hagyjuk egy másik fórumra.
  Arra a kérdésre, hogy mikor teljesít parancsra, vagy mikor nem ez már izgalmasabb!
  -Talán a rendőr eskű kötelezett is bárkit, kínai piacon vásárolt és a kezében szorongatott viperával idős nőket verni a TV kamerák előtt, majd a bemutastott felvételek ellenére letagadni?
  - Eskű kötelezte bármelyik rendőrt 2- 3 méterre álló ember nyakát, állát, a másik ember szemét szétlőni.
  - Egy rendőrt eskü kötelezi az erőszak megfékezésére, ill. a bűnelkövető elfogására, majd törvény elé állításra! De szigorúan tilos egy sima utcai járókelőt (olimpikont ) brutálisan agyonverni, rugdosni! Szerintetek ez törvényes volt, erre a felettesek adtak parancsot?
  Nem! Nem !
  Inkább azt gondolom, a rendőri alkalmassági vizsga hiánya, felületessége okán az állományba bekerült bűnözői hajlam jött elő ezekben az esetekben!
  Még mielőtt ezeken bárki felháborodna, írja be a keresőbe, a rendőri bünözés szavakat és érdekes választ kap, amiből kifolyólag nagyon sokan elveszhetik az erkölcsi alapot még arra is, hogy az utcára épjenek egyenruhába, nem pedig bárkit elszámoltassanak a biztonsági övének becsatolása miatt, amiért állítólag Pestre küldték őket.

  Valaki azt írta a fórumra:
  "el fog szakadni a húr... az pedíg nem jó.. + stukker is van.. ki vannak képezve?.... Jó ez nekünk? nekik? valakinek?
  baj lesz!!!!!-baj lesz!!!-baj lesz!!
  "
  Na és mi? Előlép valamelyik Horváth 12 törzsörmester és ismét rálő a Teve uti palotára, majd megint eltünik!
  Egy régi mondást ne felejtsetek:
  " Bűnösök közt cinkos aki néma!"
  A Ti férjeitek nemcsak némák, hanem élvezettel verik majd a Pesti embereket, akik nem tesznek semmi mást, mint a kisemberekért másfél éve kimennek a nemzet romboló hatalom ellen, mert veletek szemben ők még hisznek, de a férjeitek próbálják viperával kiverni ezt a hitet!!”
 • 60. szintén(büszke!)volt HŐR feleség 2008. március 26. 18:27
  „Kedves "TANÁCSADÓ"!
  Látod én pont erről beszéltem!Az ilyenek miatt,mint TE,tart a világ ott ahol.(Primitív gondolkodás)Aki itt süket és elvakított az te vagy,mert a mi férjeink felesküdtek v.mire!Az már más kérdés,hogy nem hagyják őket a dolgukat végezni.Tudod az emberi felfogóképesség ott kezdődik,hogy megértem azt,h.ők nem szórakozni járnak,hanem parancsot teljesítenek(gondolom ezt minden "rendes" dolgozó ember tudja,akinek van felettese)Pesten kevés a rendőr!Ha változtatni akarsz a dolgokon,menj és jelentkezz te is!!!(bár a felvételin lehet már az IQ-teszten kibuknál!)Ha nem megfelelő a rendőri pálya,akkor elmehetsz országgyűlési képviselőnek is,de az én voksomra ne számíts!
  Egyébként mi nem vagyunk naivok,nem hisszük,h.mint köznép változtathatunk az ország ügyein!Sorry!”
 • 59. Dobogó 2008. március 26. 14:01
  „A rendőrségnél már rég nem azzal van a gond, hogy elvezénylik az embereket (pontosabban -véleményem szerint a Btk. 359. § , e, pontjába ütköző módon - különbséget téve az exhatárőröket hátrányosan megkülönböztetve). A gondok alapvetőbbek.
  pl.:
  Az, hogy pesten ilyen állapotok között vannak emberek elhelyezve eskülyükre hivatkozva, nem azért baj, mert mi is oda megyünk, de attól még baj.
  Az az eskü nem azért van, hogy visszaéljenek vele. Ez egyébként felvetheti a vezetői gondoskodás elmulsztásának kérdését is -nem csak jogi, sokkal inkább erkölcsi téren.

  A Hazáért Becsülettel és Hűséggel!”
 • 58. Neogrün Salamon 2008. március 26. 11:01
  „Balogh Imre - nem erre a pályára (legalábbis aki megy, az anno nem erre)

  Sántha Zsolt - kettős mérce: ha ön követ el szabálysértést ne dolgozzunk, ha más, akkor büntessük meg... De a rendőr a bunkó.

  Egyébként nem itt sok a rendőr, hanem pesten kevés. A pesti állapotokat ezzel nem oldják meg, a saját állomány pedig HA visszajön nagy ívben sza.ik majd bele....”
 • 57. rendőr 2008. március 26. 07:23
  „Tanácsadó,te hol élsz??????????????????,
  szerinted a rendőr azt teszi,amit akar?parancsok alapján ténykedik,nem saját elgondolása alapján,hülyeségeket a legkönnyebb irogatni,nem hiszem el,mennyi egyszerű ember van a Földön.”
 • 56. aihrana <- 2008. március 26. 00:11
  „s megérkeztek.... áldatlan állapotok az elhelyezénél.. nem haználhatóak a WC-ka fürdők.nincs olyan hely ahova a felszerelés és egyéb holmikat el lehetne zárni. a szolgálat vezénylés teljen más mint ami az utasításban szerepelt.
  azt hiszem hatalmas problémák fognak felmerülni a vezénylet állománynál. el fog szakadni a húr... az pedíg nem jó.. + stukker is van.. ki vannak képezve?.... Jó ez nekünk? nekik? valakinek?
  baj lesz!!!!!-baj lesz!!!-baj lesz!!”
 • 55. Tanácsadó 2008. március 25. 23:34
  „Kedves volt HŐR feleség !
  Te kezedben van a megoldás, mond a férjednek, hogy szépen csináljon hátra arcot, és társaival közösen vezesse ki a tolvajokat a Parlamentből.
  Mit vártok a köznéptől, amíg a csavargó tolvajokat véditek a velük szemben! Áljatok a sarkatokra, és mondját6ok meg azoknak a süket és elvakított férjeiteknek, hogy a családjaik védelmében lépjenek fel, nem pedig a rokonokat, meg a hozzátok hasonlókat verjenek viperákkal a Pesti utcákon! Ekkor majd nem szidnak benneteket az emberek! Ha férjeitek nem engedelmeskednek, akkor ne adjatok nekik p...nát, így azonnal megtörténik a vér nélküli rendszer váltás, nekünk pedig nem kell itt okoskodnunk!
  Punk tum..!”
 • 54. szintén(büszke) volt HŐR feleség 2008. március 25. 19:44
  „Én őszíntén sajnálom azokat az embereket,akik úgy gondolják,hogy a mostani rendőrség semmire való!Én inkább azt gondolom,hogy az ilyen kicsinyes,ostoba és korlátozott gondolkodású egyének miatt lett a világ ilyen-amilyen.Azt hiszem nektek semmiben nem lehetne a kedvetekben járni!Itt szidjátok a népet,meg fröcsögtök mindenkire,ahelyett,h. a saját "udvarotokat söpörgetnétek"!Miattatok szégyenkezik az ország,és nem a rendőrök miatt!Ők teszik(tennék)a dolgukat,ha hagynák!Ui-ként annyit,az én férjem is Pesten van.”
 • 53. Balogh Imre 2008. március 25. 14:33
  „Tisztelt Utazó Rendőrők!

  Sajnálom, hogy el kell Önöknek menniük, bizonyára nem könnyű semmilyen szempontból. De el kell mondjam, hogy Önök felesküdtek erre a pályára, ezért kutya kötelességük utazni és Budapesten szolgálatott tenni, ha így követeli meg a "helyzet". Annyit ehhez hozzátennék, hogy elgondolkodtató dolog hogy miért nincs elég rendőr a fővárosunkban??? Ma mindenhol azt mondják!:.."ha nem tetszik el lehet fáradni..." Gondolom Pesten ezt mondták a leendő és a már szolgáló rendőrnek és ők úgy látszik elmentek. :))
  Gondolom érettségizett, jó eszű emberek Önök, ha nem tetszik keressenek más munkát, ha pedig mégis maradnak, bizonyára megvan az oka!!! Tessék dolgozni mint mások ebben az országban.
  Viszlát! Vigyázzanak magukra Budapesten”
 • 52. sántha zsolt 2008. március 25. 06:08
  „tisztelt google!!!teljes mértékben egyet értek veled!!ez a rendőrség egyenlő a nullával!!én nem sajnálom őket menjenek csak a dolgozni szépen!!!”
 • 51. Közepes 2008. március 24. 22:49
  „Kedves "Reális" Elvtárs!

  Ha bóbiskolásból felébredsz, miközben kiömlik a bili amin ülsz, kérlek kíméld meg a fórumot, amíg kezed és szád meg nem mosod, ne írj a fórumra!

  Elvtárs! Morvait és Orbánt kérlek máskor ne írd egy oldalra!

  Nektek ébresztő elvtárs, mert hamarosan végleg csörög az óra!”
 • 50. google 2008. március 24. 22:40
  „Ez a rendőrség csak arra jó, hogy baszogasson, ha nem kötöm be a biztonsági övet, és a pofámba nyomja a paprikagázt, ha nem tudok elugrani előle. Szart sem érnek a cigánybűnözéssel szemben, s ha a lakosság nem vezeti őket nyomra, semmit sem tudnak kideriteni”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó visszavonatná az egészségbiztosítási törvényt

Magyarország - „Nem toldozgatni-foldozgatni kellene a kormánynak az egészségbiztosítási… Tovább olvasom