Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A meghívás várat magára

Átütő szakmai sikert aratott a szombaton zárult II. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a tíznapos programot szervező társaság társigazgatói szerint.
Jordán Tamás fesztiváligazgató azt mondta: a közönség eloszlatta azt az előzetes aggályukat, hogy a hétről tíznaposra bővült találkozó nagyobb számú előadásain kevesebb néző lesz, ugyanis mindenütt telt ház volt.
Hat nagy- és hat kisszínházat hívtak meg a szervezők. Ezt már Korcsmáros Györgytől, a győri teátrum igazgatójától tudtuk meg. Társulata nem volt részese az élénk visszhangot kiváltott fesztiválnak, amely megpezsdítette a dél-dunántúli várost. A miértre a direktor azt válaszolta, hogy a Győrött előadott, nagyszínpadra alkalmazott művek Pécsett eladhatatlanok méreteik miatt.
Amióta a Kisfaludy Teremben kamaradarabokat játszanak sikerrel, azóta mintha nyílna esély a bemutatkozásra – emlékeztettük az igazgatót. (A Bernarda Alba háza és A mennyei híd nagyon szép előadás volt, a Három nővér kiemelkedő. Igaz, alapjában konzervatív, konvenciókkal élő produkciók.)
– Csakhogy a meghívott darabok egyéni ízlést tükröznek. Talán ezért nem kaptak meghívást – vélekedett Korcsmáros György.
A győri előadások a jelek szerint nem találkoztak a meghívók ízlésével. A vidéki teátrumokat a szegediek, a kaposváriak és a debreceniek képviselték a házigazdák mellett. A győri színháznak egyelőre várnia kell a meghívásra. És a győri közönség reakciója is eltér a pécsitől. A Traviata június 15-re tervezett előadása a gyér érdeklődés miatt maradt el. Fél ház előtt nem kockáztatták a drága előadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpöröghet a gázmotor

A Győri Hőszolgáltató Kft. folyamatos fejlesztéseinek részeként ma délelőtt ünnepélyes… Tovább olvasom