Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A meghiúsult vizit

A Győr környéki települések ügyeletén hétvégén csak térítés ellenében látják el a beteg gyermekeket.
„Miként lehetséges az, hogy a Győr környéki települések ügyeletén hétvégén csak térítés ellenében látják el a beteg gyermekemet, ha már azon a héten kapott orvosi ellátást?" „A kicsinek rosszabbodott az állapota, nem jókedvemből vittem az ügyeletre. Kérdezem én: minek fizetünk tb-t, ha még egyszer megsarcolnak?" – fordult SMS-ben panaszával szerkesztőségünkhöz egy anyuka.

A tényői Kovács Ibolyának két felnőtt, huszonnégy és huszonkét éves gyermeke mellett van egy négyéves óvodás kislánya és egy tizenhat hónapos kisfia. Utóbbi belázasodott, az asszony a háziorvosnál volt vele Tényőn, aki gyógyszert írt fel a kisfiúnak. Ám mert a hétvégére sem javult a kicsi állapota – legalábbis az édesanyja számára nem volt megnyugtató a javulás –, ezért vasárnap autóbusszal beutazott vele Győrbe, a Dembinszky utcai ügyeletre. Az asszisztensnő elkérte az anyától a taj-kártyát, majd kisvártatva azzal tért vissza hozzá, mivel a gyereket azon a héten már ellátta orvos, az ügyeletes csak térítéssel, négyezer forintért vizsgálja meg a gyereket.

– Talán érthető a megdöbbenésem – így az édesanya.
– Eszembe nem jutott volna, hogy nagyobb összeget vigyek magammal, és egyáltalán, hogy pénzt kell fizetnem a vizsgálatért. Annyira megdöbbentem, hogy végül otthagytam a taj-kártyát, a nagylányom ment vissza érte. Már a karomon volt a fiam, amikor az ügyeletes orvos fogott egy spatulát, s azt mondta, ha már ott vagyunk, mégis belenéz a gyerek torkába. Lehet, hogy nem kellett volna, de azt mondtam: „Most már ne nézzen bele, doktor úr."

A megyei egészségbiztosítási pénztárnál a hallottakra az volt az első reakció, bizonyos, hogy nem létezik olyan rendelkezés, miszerint bárkinek a héten nyújtandó második orvosi kezelését már fizetni kell. A pénztár orvosa és munkatársa is beszélt az édesanyával. Lapunkkal az eset kivizsgálása után az illetékes azt közölte: „A Dembinszky utcai ügyeleten azt mondhatták volna az édesanyának, hogy aggodalma ellenére a gyerek állapota nem indokol sürgős beavatkozást. De pénzt a vizitért semmiképpen sem kérhettek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a győri piac?

„Szinte több az eladó, mint a vásárló” – panaszolja az egyik őstermelő a Dunakapu téri piacon. Sajnos ha körülnézünk, igaz. Az eladók két-három évet adnak a piacnak, a Kisosz alelnöke szerint nincs mitől félni.
A szerda délelőtt piacnap amióta az eszünket tudjuk. Tíz éve még hömpölygött itt a tömeg, s az eladók asztalai is összeértek. Tovább olvasom